Business

Efter man i mange år ikke har kunnet snakke om andet end recession og depression, når man snakkede om boligmarkedet, så er det nu for alvor nye og mere lyse tider.

Virksomhed

Bolignyheder

E-mail

info@bolignyheder.dk

Webside

https://bolignyheder.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. marts

Boligmarkedet er for alvor på ret køl igen

Huse, lejligheder og andelsboliger er støt stigende i pris over stort set hele landet, og der er igen blevet økonomisk stærke købere til selv de lidt dyrere boliger i landets storbyer. Med andre ord har ejendomsmæglerne kronede dage i øjeblikket, og selvom erfaringen siger, at det næppe er et godt tegn for den finansielle sektor, så er der intet, der tyder på, at udviklingen stopper lige med det første.

Huspriserne har overgået niveauet før finanskrisen

Selvom det kan være svært at tro på, så har der de sidste par år været så godt gang i boligmarkedet, at priserne på landsplan faktisk er steget til et niveau over det, der var inden finanskrisen. På landsplan var der en generel stigning på 4,2 % i priserne i 2018, og dermed koster et gennemsnitligt hus i nærheden af 2 millioner kroner i det nuværende marked.

Udviklingen ser ud til at fortsætte de næste par år, og dermed kan det være en god idé at holde lidt i bremsen, hvis du står foran et eventuelt hussalg i den nærmeste fremtid.

København kommer til at hænge lidt i bremsen

Selvom udviklingen rent prismæssigt ser god ud i langt det meste af landet hen over de kommende år, så er der flere banker, der er skeptiske overfor boligmarkedet i København.

København har for alvor haft fart på de seneste år, hvor en bolig har stået folk i mange penge i forhold til det niveau, man så under finanskrisen. Denne udvikling ser dog ud til at stagnere over de næste par år - og i værste fald kan priserne falde lidt i landets hovedstad, hvis man spørger Danske Bank. Der spekuleres derfor allerede nu i, hvorvidt det kan betale sig at have is i maven og vente på et godt tilbud tæt på København - det bliver ikke billigt, men det bliver måske billigere, end det har været længe.

Det er billige end nogensinde at låne penge

Én af grundene til de eksploderende priser på boliger i hele landet er, at det aldrig har været billigere at låne penge i banken. Flere steder er det nu muligt at låne til 0,0 % i rente, hvilket har gjort det muligt for mange flere at købe en bolig - selv i det hårde marked, som køberne har i øjeblikket.

Danskerne har taget muligheden til sig, og det har haft stor indvirkning på boligmarkedet generelt. Hvor længe de billige lån fortsætter er ikke til at sige, men indtil videre har det sjældent været lettere at låne penge til en ny bolig.