Business

Som studerende kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man samtidig gerne vil nyde godt af alle de lukrative tilbud, der er i de danske studiebyer.

Virksomhed

Mad & Kaffe

Webside

https://madogkaffe.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. januar

Brunch på budget: Find lækker brunch til studiepriser

Og selvom man gerne vil være sparsom i sin hverdag, er det bare ind imellem svært ikke at ville nyde ungdommen, veninderne og bylivet – mens man i virkeligheden har bedst tid.

Men hvor skal man gå hen, hvis man gerne vil nyde en moderne, lækker brunch for studerende, hvis man ikke har budget til på den måde at flotte sig? I artiklen her har vi samlet nogle af de områder og caféer, hvor du kan søge hen som studerende, hvis du vil hygge dig med vennerne over en brunch uden at ruinere din privatøkonomi.

Drop de turistede områder og find den lokale baggårdscafe

En af de fejl, man kan komme til at begå som studerende, der gerne vil spise brunch i byer som Odense, Aalborg og København, er, at man vælger en af de cafeer, der ligger lige på strøget eller i hjertet af den lokale turisme. For selvom de måske er lækre og indbydende – og ligger i et af byens smukkeste kvarterer – er priserne også bare derefter.

For med turismen kommer også højere priser. Og som studerende handler det i virkeligheden om, at man i stedet for at følge strømmen skal vælge de alternativer, der ikke står forrest i rampelyset.

I København som eksempel er det da heller ikke nogen større udfordring. For selvom det måske ikke er særlig nemt at forlade turismen helt, uanset hvor i byen du befærder dig, er der alligevel masser af små baggårdscafeer, hvis brunchtilbud i langt højere grad er studievenlige.

For i kraft af en dårligere beliggenhed ser man også ofte, at priserne sænkes væsentligt, uden at man dermed også går på kompromis med kvaliteten af den mad, man serverer – og som studerende, der ikke nødvendigvis behøver den overvældende turisme, er det en oplagt mulighed.

Brug dine studiefordele og vælg de steder, der tilbyder studierabat

Som studerende har man også ofte den fordel, at man tit kan få studierabat, når man køber brunch eller på anden vis betaler for services i storbyerne – og den fordel skal man have for øje, hvis man eksempelvis vil have en lækker brunch med studiekammeraterne.

For ved at anvende sin studierabat får man ikke dårligere service. Og ofte kan man i virkeligheden spare rigtig mange penge, da restauranterne og cafeerne gerne vil have besøg af de studerende, der i sidste ende også får deres forretning til at se mere eftertragtet ud i bybilledet.

Dog skal man ofte være opmærksom på, at man nogle steder skal gøre opmærksom på sin studierabat, inden man bestiller sin brunch eller kaffe – og gør man ikke det, kan man risikere, at man ikke får lov til at få de lukrative studierabatter. Og på den måde er det da også altid bedst bare at sige det, inden man bestiller alt muligt, man ikke har råd til, hvis man ikke får rabatten med.