Business

Uanset om man er bosat i eller omkring Aalborg, vil man under alle omstændigheder kunne opleve en vis trang til at bygge nyt derhjemme for at opnå en større luksus eller blot fordrive tid. Når man bygger nyt, er det dog altid ekstremt væsentligt, at man bruger ordentlige varer til projektet. Ellers kan resultatet skuffe.

Virksomhed

Frøslev.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 2. september

Byg en terrasse, der kan holde længe, uden kæmpe besvær

Trykimprægneret træ til formålet

Vil du gerne i gang med at bygge en ny terrasse af træ eller at rive det gamle skur ned for at opstille et nyt? Da er det sandsynligt, at du leder efter de bedste varer udbudt på markedet, fordi du ønsker en holdbar og ikke kompromis-præget løsning. Er det eksempelvis en forhøjet terrasse af træ, du forestiller dig at bygge, vil du kunne tilfredsstilles med trykimprægneret træ , da det vil forlænge terrassens levetid med et betydeligt antal år.

Grøn- eller brunimprægnering?

Får du straks et billede af grønne brædder, når du tænker på trykimprægneret træ, er det skam heller ikke helt ved siden af virkeligheden. Denne association er nemlig ganske korrekt, hvis der bruges en væske med kobber i under trykimprægneringen af træet. Den grønne farve vil dog formindskes med tiden. Der er en måde at undgå denne grønne farve på, hvis man vil erstatte den med noget mere naturligt. Det kan lade sig gøre, hvis du vælger at bruge en brun væske i stedet for den grønne. Da vil træet få en brunlig/gylden og mere varm farve end ellers. Det kan være, at du eksempelvis vil have præference for den grønne trykimprægnering på brædderne til skuret, mens den brune farve prioriteres til terrassen.

NTR- standardernes klassifikationssystem

Trykimprægneret træ klassificeres med NTR-standarderne som udgangspunkt. Der findes bl.a. NTR A, NTR AB og NTR GRAN. Disse er alle klassifikationer for forskelligt trykimprægneret træ til diverse anvendelsesformål. Mens nogle klasser kan indebære træ, der kan anvendes til nogle af de samme ting, vil andre have helt særegne anvendelsesformål af det trykimprægnerede træ.

Kort sagt: Dette bør du vide

For at opsummere den viden, du nu har erhvervet dig, kan du altså få trykimprægneret træ til nærmest alle slags formål - bare det involverer træ; Du kan både får grøn- og brunimprægneret træ; Farven i træet fra imprægneringsvæsken vil fortage sig, og trykimprægneret træ klassificeres ud fra såkaldte NTR-standarder. Nu har du altså ikke længere nogen undskyldning for at udskyde byggeprojektet.