Business

Dans ligger til os mennesker. Det slår en undersøgelse fra Universitetet i Oslo fast. Det viser sig nemlig, at det er langt svære at stå helt stille, når der sættes musik på. Det er en danseskole fra Aalborg i Nordjylland enig i. Her ses danseglæden særligt hos børnene Faktisk viser det sig, at der er særlig én type børn, som har allersværest ved at sidde stille til musik. Hvem det er, kan du læse mere om her.

Virksomhed

Aalborg Danse Center

Webside

https://adc.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 13. september

Danseskole i Aalborg: Det er umuligt at stå stille til musik

Er du også den første til at løbe ud på dansegulvet, så snart musikken begynder? Måske føles det bare helt umuligt at stå stille, når musikken drøner ud af højtalerne. Og faktisk er der noget om snakken. Det fortæller en undersøgelse fra Universitetet i Oslo.

Danseskole fra Aalborg i Nordjylland: Vi mennesker bevæger os til musik

I undersøgelsen instruerer forskere sine testpersoner til at stå så stille som muligt. Her måles der, hvor meget testpersonerne bevæger sig – både i stilhed og til musik i forskellige genrer. Her taler resultaterne deres tydelige sprog. For testpersonerne bevæger sig en hel del mere til musik. Og så er den type musik, som det er allersværest at stå stille til nemlig – musik beregnet til dans.

Dette resultat overrasker langt fra danseinstruktørerne fra Aalborg Danse Center i Nordjylland . Her oplever de nemlig, hvordan det ligger naturligt for danseskolens alleryngste elever at bevæge sig, så snart musikken går i gang.

Danseinstruktør Mathilde Eihilt Grunnet fortæller:

”Jeg vil som danseinstruktør godt skrive under på, at det er umuligt at stå bomstille til musik. Det er tydeligt at se på danseskolens yngste børnehold. De danser bare, så snart der er musik. Det, at bevægelse og musik hænger sammen, er ikke noget, vi skal lære dem. Vi mennesker bevæger os til musik helt af os selv. Det er nærmere de voksne, som har lært, at de skal beherske sig.”

Danseundervisning er for alle

Måske tænker du, at de mennesker som har sværest ved at stå stille, er dem som har særlige musikalske talenter. Men nej. For her viser resultatet, at det særligt er mennesker, som er mere empatiske, der har svært ved at holde sig i ro. De har nemlig en tendens til at blive mere påvirkede af deres omgivelser.

”Jeg synes, at forsøget understreger, at danseskoler og danseundervisning simpelthen er for alle. Nogle har måske større forudsætninger for at blive de bedste, mens andre har for at føle musikken og fællesskabet dybere”, kommenterer Mathilde Eihilt Grunnet.

Måske er du selv en af dem, der ikke kan stå stille, når dansemusikken sættes på. I så fald er det bare med at finde en danseskole og give den fuld gas på dansegulvet.