Business

Rengøring kan synes som en kedelig pligt. Men nu hvor covid-19-trætheden løber om kap med covid-19-smitten, er det ekstra vigtigt at gøre en ekstra indsats for hygiejnen. Du kan evt. blive lidt ekstra motiveret ved at dykke ned i Charles Gerbas gode, gamle, kriblende undersøgelse af bakterier på kontoret. Det myldrer nemlig med bakterier på blandt andet dit skrivebord, din computer og telefon. Når du har læst denne artikel til ende, så tror jeg, at rengøring på kontoret vil synes mere tillokkende på dig end nogensinde før. Så læs med.

Virksomhed

SDS Service ApS

Adresse

Frederikshavnsvej 76E, 9800 Hjørring

Telefon

88 88 82 35

E-mail

kundekontakt@sds-service.dk

Webside

https://sds-service.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. august

Den beskidte sandhed om kontoret – hyr et rengøringsfirma

Vidste du, at et skrivebord indeholder 400 gange flere bakterier end et toilet? På dit skrivebord har du nemlig selskab af op til 10 millioner bakterier.

Uden et rengøringsfirma stortrives bakterier på kontorer

En rengøringsassistent fra rengøringsfirmaet, SDS Service , arbejder med at gøre blandt andet kontorer rene.

Hun fortæller:

”Mange af de steder på kontoret, hvor der er allerflest bakterier, ser jo umiddelbart rene ud. For du kan jo ikke se alle bakterierne på computeren, og så tænker folk på kontoret jo ikke over det. Derfor vil mange først vente til, der begynder at være klistret eller støvet. Men at det umiddelbart ser pænt ud betyder vitterligt ikke, at der ikke trænger til at blive gjort rent lang tid før.”

Og det gør der absolut ifølge Gerbas undersøgelse. Igennem en dag vokser bestanden af bakterier på din computer med mellem 19 til 31 % – og mest lige efter frokost.

Toilettet er blandt det mindst beskidte på kontoret

Efter at have taget prøver af forskellige steder, kunne Gerba finde frem til de største bakteriebomber på kontoret. De første er listet således:

1.Telefoner

2.Skriveborde

3.Håndtag fra vandautomater

4.Mikrobølgeovnshåndtag

5.Computertastaturer

Først på 12. pladsen kom toilettet!

Kvinders skriveborde er mest beskidte

Der kommer mange flere bakterier til, når du har en tendens til at spise ved skrivebordet. Og det har kvinder oftest. Faktisk spiser 70 % af kvinderne i undersøgelsen mad ved deres skrivebord.

God rengøring på kontoret beskytter mod sygdom

Som du nok kan gætte dig til, er den eneste måde, du kan undgå alle disse bakterier på – rengøring. Gerba inddelte i sin undersøgelse et kontor i to hold, hvor det ene hold gjorde rent, og det andet undlod. Her fandt han en reduktion i bakterier på 99,9 %, dér hvor der blev gjort rent! Han konkluderede derfor, at den bedste måde at undgå sygdom på kontoret på, er gennem rengøring.

Så mon ikke er tiden inde til at få hyret et rengøringsfirma til en grundig gang kontorrengøring ? Medmindre du selvfølgelig allerede selv er løbet ud for at gå i gang nu.