Business

Skal du investere i et våbenskab?

Virksomhed

Jægeren og Lystfiskeren

Webside

https://www.jaegeren-og-lystfiskeren.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. september

Den komplette guide til våbenskabe – det skal du vide

Hvis du ejer våben, er det lovpligtigt, at du har mulighed for at opbevare dem korrekt og sikkert – og derfor er det vedtaget ved lov, at du skal eje et våbenskab. Har du aldrig købt et våbenskab før? Så kan det måske virke en smule uoverskueligt, for markedet er stort og mulighederne mange.

Det er selvfølgelig vigtigt, at det er et godkendt skab, som sikrer sikker og lovpligtig opbevaring – og det er langt de fleste våbenskabe, du kan finde i de danske webshops. Men der er også andre ting, der spiller ind, når du skal investere i våbenskabe.

Lad os tage et kig på, hvad du skal vide, inden du klikker et våbenskab hjem.

Hvad siger dansk lovgivning om våbenskabe?

Våbenskabe er skabe særligt indrettet til at opbevare dine våben i. Men de er ofte også udstyret med plads til ammunition og andet udstyr.

Et våbenskab er først godkendt, når det er godkendt efter et bestemt sikringsniveau. Det skal være godkendt efter fælles EU-standard, eller også skal det have et tilsvarende niveau.

Vejer våbenskabet under 1000 kilogram, skal det desuden boltes fast til væg, gulv eller andet. Slutteligt skal nøglerne opbevares forsvarligt og på et utilgængeligt sted.

Ejer du mere end 25 våben eller 10 særligt farlige skydevåben, er et våbenskab dog ikke nok – her er det lovpligtigt, at du har et sikret rum med alarmsystem.

Hvilken størrelse skal du vælge til dine våben?

Mange tænker, at de blot skal købe et våbenskab, der passer til den mængde våben, de ejer. Men det er ofte en god idé at skalere op.

Det er det blandt andet, fordi det ofte kan være svært at have fem våben i et skab til fem våben, uden at det bliver klemt. For det andet giver det dig mere frihed til at købe flere våben, uden du skal ud at købe nyt våbenskab.

Vil du have hylder og plads til ammunition?

Din ammunition skal også opbevares forsvarligt, og derfor er det også en god idé at købe et våbenskab med plads til opbevaring af det.

Da et våbenskab er en form for sikkerhedsskab, vælger mange desuden også at opbevare værdigenstande som smykker, kontanter og andre vigtige ting i skabet. Er du interesseret i det, skal du selvfølgelig også vælge et skab, hvor der er plads til det.

Hvor tungt må våbenskabet være?

Alt efter, hvor du vil placere våbenskabet, skal du også kigge på overfladen der, hvor det skal stå.

Stiller du et meget tungt våbenskab på et gulv, der ikke kan holde til vægten, risikerer du at ødelægge hele gulvkonstruktionen i din bolig. Mange vælger at stille skabet i kælderen, da der her ikke er risiko for at skade gulvet.

Føler du dig bedre klædt på til at finde det rette våbenskab? Vi ønsker dig god jagt!