Annonce

Den sidste afsked skal være personlig

Når en afdød skal ud på sin sidste rejse, og der skal tages den sidste afsked med vedkommende, så betyder det uendelig meget, at det bliver gjort på en både værdig og personlig måde. Det kan den lokale bedemand hjælpe dig til, at det bliver.

Virksomhedsprofil 28. april 2022

Der er mange faktorer, der kan spille ind på, hvordan en begravelse eller en bisættelse forløber. Det kan også være forskelligt, hvordan de efterladte oplever den sidste afsked. Derfor er det afgørende, at de efterladte har en god dialog med en dygtig bedemand. Det kan gøre en ret stor forskel i forhold til at gøre afskeden så personlig som muligt.

Hvilken rolle spiller bedemanden for den personlige sidste afsked?

”Bedemanden kan spille en ret betydelig rolle,” forklarer Rikke Blume Pedersen, der er bedemand i Nordjylland og medejer af Rosen Bedemandsforretning. ”Bedemanden kan være behjælpelig med alle de praktiske opgaver, der er i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse,” fortsætter hun.

”Vores kunder sætter for eksempel stor pris på vores samtaler, og vi kan også sætte den eller de efterladte i kontakt med en dygtig præst. Præsten deltager ofte i en samtale inden bisættelsen eller begravelsen,” forklarer hun yderligere. ”Det er i høj grad med til at gøre ceremonien mere personlig,” slutter hun, mens hun viser eksempler på, hvordan en ceremoni kan foregå.

Det er også en stor fordel at bruge en lokal bedemand. Bor du i Nordjylland kan det for eksempel være den lokale bedemand i Hjørring eller den lokale bedemand i Aalborg hvor Rosen Bedemandsforretning blandt andet hører til. Den lokale bedemand kender til området og til livet i netop det område. Det personlige kendskab til lokalområdet er også med til at gøre selve afskeden med afdøde mere personlig.

Hvad kan en bedemand ellers være behjælpelig med?

Der er en lang række opgaver, der skal tages hånd om, når et menneske går bort. Rigtig mange af dem er nogle, som en bedemand kan være dig behjælpelig med. Det kan for eksempel være:

Valget imellem begravelse og bisættelse

Valg af præst

Valg af kirke, krematorium eller lignende

Valg af salmer/sange

Indkøb af blomster

Kontakt til lokale til gravøl

Valg af kiste og evt. urne

Valg af kirkegård

Anmeldelser til myndighederne

Der er således virkelig mange praktiske gøremål og mange beslutninger, som de efterladte skal tage stilling til, mens de er i sorg. Det kan virke fuldkommen uoverkommeligt. Så er det rart, at der er en bedemand, der kan støtte på mange måder.

Rosen Begravelsesforretning

Brøndumvej 56, 9520 Skørping

Telefon:
22804848
E-mail:
Info@rosenbegravelsesforretning.dk
Website:
https://rosenbegravelsesforretning.dk/
Annonceret indhold

Nyeste