Business

Efter et dødsfald er der flere gøremål, som skal ordnes i dagene hen mod begravelsen.

Virksomhed

God afsked

Telefon

81 61 11 66

E-mail

info@godafsked.dk

Webside

https://www.godafsked.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 4. juli

Det praktiske efter et dødsfald

Disse opgaver for nogle en almindelig ting, hvor det for andre kan virke yderst uoverskueligt. Er de forskellige opgaver for uoverskuelige, kan du med fordel gøre brug af en bedemand, som kan gøre dagene efter dødsfaldet nemmere.

I denne artikel kan du få et kort overblik over nogle af de forskellige gøremål.

Den afdøde skal gøres i stand

Kort tid efter dit familiemedlem eller bekendte er gået bort, skal den afdøde gøres i stand. Dette er noget, som du kan få hjælp til af hjemmeplejen eller medarbejdere på hospitalet eller hospicet. Her bliver den afdøde vasket og får et nyt sæt tøj på. Ligegyldigt om du selv ønsker at hjælpe til eller ønsker hjælp fra andre, så får du muligheden for begge dele.

Bekræftelse af dødsfaldet og dødsattest

Når et familiemedlem eller lignende går bort, skal dødsfaldet kort tid efter, bekræftes af en læge. Lægen udfylder en dødsattest, som er det skriftlige bevis på, at den afdøde er død. Som regel ringer man til afdødes læge eller til lægevagten.

Begravelse eller bisættelse

Når den afdøde er gået bort, skal der oftest afholdes en begravelse eller bisættelse. Her kan afdøde selv have haft ønsker til placeringen, salmer, blomster eller lignende. Afdøde havde måske også ønsker til, om vedkommende ville brændes eller begraves. Dette er en god måde, hvorpå I kan ære afdødes sidste ønsker. Der er dog også andre muligheder, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken eller ikke ønskede en kirkelig begravelse.

Anmeld dødsfaldet på borger.dk

Selv om det kan virke uoverskueligt, så skal du inden to dage efter dødsfaldet melde dødsfaldet på borger.dk. Du kan dog på flere kirkekontorer anmelde dødsfaldet. Dette er også gældende, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken.

Selvom der er vigtigere ting at fokusere på efter dødsfaldet, kan det for nogen være vigtigt at lukke diverse profiler på sociale medier. Mange af de forskellige platforme har funktioner, hvor du blandt andet kan gøre profilen til et mindesmærke eller lukke den helt. Dette er for nogen vigtigt, da der kan være bekendtskaber længere væk, som ellers ikke ville blive informeret om dødsfaldet.

Lad en bedemand stå for det praktiske

Hvis du ønsker at gøre tiden efter dødsfaldet så overskuelig som mulig, kan det være en fordel at benytte dig af en bedemand. Bedemanden står for mange af de praktiske gøremål, hvor det kan være mere overskueligt i forhold til dødsannoncer, blomster og valg af kiste mv.

Hvis du er på udkig efter en empatisk bedemand i Aalborg, så finder du hos God Afsked en lokal bedemand, som står klar til at gøre det sidste farvel mere overskueligt.