Annonce

Dette kan du se ud af synsrapporten

Det er lovpligtigt at sende sin bil til syn en gang imellem i Danmark.

Virksomhedsprofil 05. juli 2021

Regeringen har nemlig bestemt, at det er vigtigt, at biler kommer til syn en gang imellem for at sikre, at der er en god sikkerhed på vejene og for at mindske de trafikuheld, der sker på grund af motorfejl. Men hvis du lige har købt din første bil, så ved du nok ikke så meget om, hvad et syn indebærer, og hvad du kan få ud af synsrapporter . Derfor har vi lavet en guide til dig som er ny som bilejer, så du kan få styr på alle de ting, som man skal vide om synsrapporter.

Hvad bliver tjekket sikkerhedsmæssigt ved et syn

Der er en række ting, som der bliver tjekket ved et syn for at sørge for, at bilen lever op til de givne krav i Danmark inden for sikkerhed. Men det er altid rart at vide lige præcis, hvad synes folkene tjekker ved et syn. For det første tjekker de stelnummeret, hvilket er det første de gør, når de kontrollerer bilen. Stelnummeret skal nemlig være læseligt. Man kan inden sit syn tjekke det selv, og hvis det er ved at ruste væk, så kan man selv prøve at rense det med en stålbørste. Hvis det er helt væk så skal man kontakte sit motorkontor, som derefter kan får det ordnet. Herefter så tjekker de lys og lygter. Det er vigtigt, at alt lys virker på bilen af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor blive både positionslys, nærlys, fjernlys, eventuelt ekstra fjernlysprojektører, eventuelle tågelygter foran og bagpå, baglys, baklys, stoplys og nummerpladelys tjekket ved et syn. Derudover så tjekkes det om lygterne og glasset i lygterne er intakte. Det er vigtigt, at der ikke er nogle stenslag i glasset, da det kan påvirke lyset, der kommer fra dem. Inden at man sender bilen til syn kan det være en god ide selv at tjekke alle lys og lygter, men man kan også køre omkring et værksted og få det gjort. Ruderne i bilen bliver også kontrolleret ved et syn, og det er især frontruden, som de er interesseret i at tjekke. Det er vigtigt, at der ikke sidder noget og blokerer inden for synsfeltet. Det er derfor en god ide at fjerne alle klistermærker, sugekopper og lignende, som kan blokere dette område. Synsfeltet defineres som det område, som vinduesviskerne dækker, når der er i gang. Der må heller ikke være nogle stenslag i frontrudens synsfelt, og hvis man allerede ved, at der er et stenslag, er det en god ide at få det ordnet, inden man sender sin bil til syn.

Hvad bliver tjekket miljømæssigt ved et syn

Der er kommet større og større fokus på miljøet de seneste år, og den danske regering prøver aktivt at bekæmpe den globale opvarmning og skabe et bedre miljø for os alle sammen. Det har blandt andet medført, at der er kommet en række miljømæssige ting, udover alle de sikkerhedsmæssige ting, der skal tjekkes ved et syn af en bil. Det er blandt andet for at sikre, at der ikke er nogle biler, der forurener mere end højst nødvendigt. Derudover så er det også for at hjælpe med at forbedre luften i de større byer, som også er karakteriseret ved at være fuld af bil os og forurening. Det er blandt andet udstødningsgassen, der bliver kontrolleret for højt indhold af skadelige gasser. Derudover kan det være en rigtig god ide at køre sin bil på værksted, inden den skal til syn, og få tjekket netop udstødningsgassen. Det kan nemlig være rigtig svært at kontrollere selv.

Resultat

Der er fire mulige resultater af et syn. For det første så kan man ende med at få bilen “godkendt”, hvilket nok er den bedste set i manges øjne. Det betyder nemlig bare, at bilen er sikker, og der ikke er nogle ting, der skal udbedres. Man kan også få en “betinget godkendelse”, hvor at der er en række ting, som der skal udbedres, for at den kan blive godkendt. Hvis det er små ting, så kan man selv få dem ordnet, og den behøves ikke at komme til syn igen, men hvis det er store ting, så skal den til et omsyn. Til sidst kan den blive “ikke godkendt”, hvilket betyder, at der er så store mangler ved bilen, at den er vurderet til ikke at være sikker at køre i.

Tjekbil

, 0

Website:
https://www.tjekbil.dk/
Annonceret indhold

Nyeste