Business

Der er mange elementer, der har relevans, når du skal købe nye køkkenkniv til hjemmet.

Virksomhed

Gastrotools

Adresse

Blegdamsvej 24, 1. sal, 2200 København N

Telefon

+ 45 71 99 51 70

E-mail

info@gastrotools.dk

Webside

https://www.gastrotools.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 19. november

Dette skal du kigge efter, når du køber køkkenknive

Derfor kan det være svært at vælge dine nye køkkenknive, hvis ikke du ved, hvad du skal holde øje med. De mange priser, mærker og designs kan gøre det svært at vælge.

Hvis du ikke ved, hvad du skal lægge vægt på, når du køber køkkenknive til hjemmet, så er du heldigvis kommet til rette sted. Herunder får du nemlig et bedre indblik i, hvad der skal prioriteres, når man køber køkkenknive.

Der er fem særlige kvalitetstegn

Når du skal købe en ny køkkenkniv, så er der især fem kvalitetstegn, der skal lægges vægt på. Det er følgende fem elementer, der særligt skal tillægges fokus:

1. Balance

2. Smedning

3. Bolster

4. Pris

5. Skæftets finish

Balance

Det første, man bør kigge efter, er balancen. Har den ikke en ordentlig balance, bliver den dårlig at holde i det lange løb. Du skal kunne sætte en finger på det neutrale punkt (hvor blad og skaft mødes), lade kniven hvile og så skal den svæve. Virker dog ikke på knive, der måler mere end 25 cm.

Smedning

Typisk er de skarpeste knive fuldskæftede. Derfor skal stålet løbe hele vejen ned gennem knive. Kan du ikke se stålet hele vejen igennem, så er det nok en billig, mindre holdbar kniv. Der er selvfølgelig få undtagelser, men det er dog alligevel en god tommelfingerregel.

Bolster

Der hvor kniv og skæft mødes, sidder der på nogle knive en kappe af stål. Det kaldes for et bolster. Den skal være formet som en del af kniven, når den smedes. Traditionelt set er det et kvalitetstegn, da det forhindrer skidt og bakterier i at trænge ind i. Dermed kan du undgå at skæftet ødelægges.

Pris

Knive der er smedet i ét stykke, er de skarpeste varianter. Det kan dog også ses på prisen. De billige varianter fås fra ca. 200 kr. og op. De smedede køkkenknive fås fra 600 kr. og op. Derfor er du nødt til at lægge penge til, hvis du vil være sikker på at få en kniv af høj kvalitet.

Skæftets finish

Der må selvfølgelig ikke være revner eller andre småfejl. Det er en god idé at undersøge dette. Vises der tegn på dette, så er det ikke en god kniv, hvorfor du bør holde dig fra den. På knive af god kvalitet, er der tale om god kvalitet hele vejen igennem. Et dårligt udført skæfte bevidner derfor om en lav kvalitet.

Derfor skal du vælge japansk stål

De japanske køkkenknive er særligt værdsatte for deres skønhed, lethed og skarphed. Det forklarer Julius Søndergård Schiller, der er stifter og indehaver af Gastrotools, nærmere om herunder:

”Japansk stål har en helt unik mineralsammensætning. Med et højt indhold af carbon i VG10-kernestålet på ca. 1% opnår stålet en enorm hårdhed.

Hårdheden gør klingen markant skarpere og sikrer, at kniven bevarer skarpheden længere. Det mærkes hver dag, når du tager knivene i brug og lader dem glide gennem kød og grønt, som var det smør.”