Business

Er du i tvivl om, du har den bedste a-kasse? Hvad er den bedste a-kasse? Hvilken a-kasse er den bedste for dig, kan variere efter arbejdsområde, medlemstilbud, pris og behov. Hvis du er i tvivl om, hvilken a-kasse du bør vælge, så kan du blive klogere ved at læse med her.

Virksomhed

Alle Fagforeninger

Webside

https://allefagforeninger.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 2. oktober

Er du tilfreds med din a-kasse?

A-kasse- en nødvendig tryghed

Det at være medlem af en a-kasse, er noget som alle burde være uanset, hvilken uddannelse de har, eller hvilken branche de arbejder indenfor. A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og går mere end 100 år tilbage i tiden. I dag er a-kassen en statsstøtte organisation, som fungerer som din økonomiske forsikring, hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde. I den urolige tid, som vi lever i nu, så er det vigtigere end nogensinde at være forsikret.

For at være medlem af en a-kasse skal du indbetale et fast beløb hver måned. Hvis du er medlem, og mister dit job, så vil du understøttes af din a-kasse de 2 første år af din arbejdsløshedsperiode. En a-kasse giver også rådgivning i forhold til at søge et nyt job, og afholder kurser og motivations arrangementer for sine medlemmer. Du kan altså bruge din a-kasse aktivt i din søgen efter et nyt arbejde. Af denne grund er det også afgørende, at du er medlem af en a-kasse, som har forstand på det område, hvor du søger job. Skift a-kasse, hvis du ikke er tilfreds, der hvor du er.

Der findes flere forskellige a-kasser, nogle som er meget branche bestemt, og andre som er mere generelle på arbejdsmarkedet. Det er en god ide at rådføre dig med dine kollegaer og dit netværk, inden du skifter a-kasse, så du er sikker på at finde det rette match. Nogle a-kasser er tæt forbundet med en fagforening. Vær opmærksom på, at nogle arbejdspladser foretrækker en bestemt fagforening og dertilhørende a-kasse.

Jeg vil skifte a-kasse - hvad gør jeg?

Det kan være mange grunde til at skifte a-kasse, utilfredshed, bestemte medlemstilbud, karriereskift eller at man fristes af et bedre tilbud. Dagpengesatsen vil dog forblive den samme uanset, hvilken a-kasse du har. Heldigvis er det sådan, at det er dig der bestemmer, hvilken a-kasse du ønsker at være medlem af, og du kan skifte, når du vil, og hvor ofte du vil. Inden du skifter, så skal du se det nye tilbud grundigt igennem. Vær opmærksom på, at du tager prisen i betragtning i forhold til de andre medlemstilbud, som a-kassen har. Husk at den vidensbank og netværk som a-kassen har, samt tilbud og arrangementer også skal give mening for dig og dit arbejdsliv.

Når du har bestemt dig for at skifte a-kasse, så skal du tage kontakt til den nye a-kasse, for at bede dem om at flytte dig. Det er en dårlig ide, at du selv begynder at rode rundt flytningen, da du kan risikere at midlertidig miste dagpenge eller din anciennitet.

Du kan spare penge ved at flytte over til en a-kasse, som har en billigere kontingent. Det er dog vigtigt at overveje denne besparelse i forhold til det a-kassen har at tilbyde af workshops, arrangementer og målrettet arbejde, for at hjælpe dig ind i et nyt arbejde.