Business

Aalborg er kendt for sit travle, entreprenante erhvervsliv og fungerer i det daglige som centrum for nordjyllands erhverv, derfor er der mange i Aalborg, der arbejder med ledelse og ledelsesstrategier i det daglige. Vi har derfor samlet videnskabs tre nye forslag til gladere medarbejder og mere trivsel på arbejdspladsen.

Virksomhed

Whistleblower Software ApS

Webside

https://whistleblowersoftware.com/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. august

Erhvervsleder i Aalborg? Videnskaben har tre råd til glade medarbejdere

Ansvar og ‘accountability’

Det er vigtig, at en virksomhed tager ansvar for medarbejdernes trivsel. Det kan man eksempelvis gøre med et whistleblower system , der giver medarbejder mulighed anonymt at indberette fejl, dårlige oplevelser eller decideret kriminelle episoder.

Det er vigtigt, at der skabes et gennemskueligt system, så en medarbejder, der er ude for en dårlig oplevelse, nemt kan finde ud af, hvor de skal henvende sig, og hvad der vil ske. Gennemsigtighed er meget vigtigt.

En whistleblower ordning sikre, at man kan tage problematisk adfærd i opløbet, og at man som virksomhed viser sine medarbejdere, at man tager deres trivsel alvorligt.

Som medarbejder er det vigtigt, at man føler, at der bliver taget hånd om ens bekymringer, og der bliver lyttet til ob ageret på ens klager.

Motions- og madordning

Det er bevist, at det medarbejderne bliver mere produktive og mindre syge, hvis de får motion og sund kost. Samtidig er sådanne ordninger også noget, der giver medarbejderne en følelse af samhørighed, men også at der er fordele ved at gå på arbejde. Det kan få jeres arbejdsplads til at fremstå mere attraktiv end andre arbejdspladser.

Mange store virksomheder sørger for eksempel for at medarbejderne har cykelvedligehold, så der ikke er nogen undskyldning for ikke at tage de to hjul på arbejde. Denne ordning ville også føre til, at virksomheden nedbringer sit CO2 aftryk. Det kan sagtens lade sig gøre, selv hvis der er tale om en lille eller mellemstor virksomhed.

Fleksibilitet

Mange danske medarbejdere peger på fleksibilitet som en af de vigtigste faktorer for arbejdsglæde. Og forskerne er enige. jo mere fleksibilitet, jo gladere medarbejdere. Det gælder både for arbejdstider, for muligheden for orlov og for hjemmearbejde. Skab en kultur, hvor medarbejderne føler, at de kan styre deres hverdag. Det kan muligvis modvirke sygemeldinger og stress hos medarbejderne, og derfor øge produktivitet og give bedre arbejdsliv.

Det er ikke nok at medarbejderne har rammerne, de skal også føle, at det er helt okay, at de flekser.