Business

Du kan ende med at spare rigtig mange penge hvis du booker et synstjek af din bil, inden du skal have din bil til periodisk syn. Det kommer naturligvis an på, hvor mange fejl din bil har og hvor mange du kan nå at udbedre inden syn. Her kan du læse mere om, hvorfor et synstjek inden bilsyn er en god ide.

Virksomhed

Bilsyn Vodskov

Adresse

Følfodvej 3, 9310 Vodskov

Telefon

70 70 78 70

E-mail

post@bilsynvodskov.dk

Webside

https://www.bilsynvodskov.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 4. juni

Få et synstjek inden periodisk bilsyn

Hvad er meningen med et synstjek?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din bil kan blive godkendt til det periodiske bilsyn, er det en rigtig smart idé at få foretaget et synstjek inden da, for bliver din bil ikke godkendt, betyder det at den har alvorlige fejl og dermed er til fare for trafikken. Disse fejl skal være udbedret inden omsyn, som altså finder sted 33 kalenderdage efter det periodiske bilsyn - hvis ikke, skal din bil gennemgå et nyt periodisk bilsyn.

Til synstjekket bliver din bil undersøgt for de samme fejl som ved bilsyn, og så får du en oversigt over fejlene af mekanikeren, så du kan tage vare på disse fejl inden synet finder sted. På den måde sparer du både din bil og din tegnebog for en tur til omsyn, og så kan du aflevere din bil til syn med ro i maven.

Nye EU regler vedrørende bilsyn

Tilbage i 2018 etablerede EU nye regler vedrørende det periodiske bilsyn som betyder, at der er flere områder der bliver tjekket op på under bilsynet, end før. Der bliver også slået hårdere ned på at give direkte kørselsforbud ud fra nogle bestemte fejl, som tidligere kun har resulteret i omsyn. Det gælder blandt andet fejl som:

- Bremseskive tykkelsen er for lille

- Forskel i bremsevirkning på over 50% hos parkeringsbremse og driftsbremse

- Alle stoplys virker ikke

Det giver altså straks et kørselsforbud for bilen, hvis ovenstående ting ikke er i orden, og så må du altså ikke benytte din bil før disse fejl er udbedret.

Bilens sikkerhed skal være i top

Syn af bil skal tages alvorligt. Der er tale om færdselssikkerheden, både for dig selv og for andre, som altså sættes i fare hvis din bil har fejl. Når du får indkaldelse til syn, bør du overveje at booke hos Bilsyn Vodskov, som holder til i både Vodskov og Nørresundby. Her kan du spille på flippermaskine eller spise en hotdog, mens du venter