Business

Er du studerende i Aalborg, så ved du, hvor afgørende det er med få faste omkostninger, så SU'en slår til.

Virksomhed

Duka

Adresse

Omega 5, 8382 Hinnerup

Telefon

+45 77 34 18 18

E-mail

info@duka.dk

Webside

https://www.duka.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Få faste omkostninger giver råd til Aalborgs fristelser

Aalborg byder på diverse spændende events, lækre restauranter og shopping-muligheder, der kræver besparelser et andet sted. Et billigt mobilabonnement og en billig studiecomputer er et godt sted at starte.

Her får du 4 lifehacks, der giver råd til mere på SU:

1. Køb computer, når der er tilbud

Når du køber ny computer, er der ofte en del penge at spare ved at handle steder, der tilbyder studierabat. Selvom du måske ikke kan se rabatten på webshoppen, så er der ingen skam i at ringe og spørge, om butikken kan tilbyde en rabat mod fremvisning af studiekort.

Hvis du ikke står midt i eksamen eller en kritisk aflevering, så smider langt de fleste butikker også en del tilbud afsted på dage som Black Friday, i januarudsalget, sommerudsalget osv. Husk at kig efter tilbud, før du starter jagten.

2. Vælg billig mobiltelefoni, der matcher dig

Find ud af, hvad du reelt bruger af data og tale i måneden, og indled derefter detektivarbejdet på et billigt mobilabonnement, der matcher dine krav. En del selskaber tjener nemlig på at sælge dig mobilpakker, der indeholder mere, end du har brug for.

Det er nemt at falde i ”jo mere jo bedre fælden”, men den frihed betaler du også for hver måned. På SU giver det knap så meget mening at have 50 GB data, hvis du reelt kun bruger 11 GB. Det er penge ligeud af vinduet. Det billigste mobilabonnement er derfor dét, der passer til dig.

3. Prioritér din privatøkonomi

Wow, det lyder allerede kedeligt i overskriften, men faktisk er det ret vildt, hvad en prioritering af yndlingsudskejelserne kan betyde for din økonomiske frihed. Hvis det betyder mere for dig at spise økologisk end at have råd til byturen hver weekend, så er det her, du skal prioritere. Brug pengene der, hvor du får mest ud af dem.

4. Lej i stedet for at eje

Som studerende er det ofte de store engangsudgifter, der sprænger dit budget til atomer. Derfor giver det heller ikke altid mening at lave de store investeringer, når du i stedet kan sprede udgifter ud over tid. Hvis du lejer eksempelvis en computer, så hænger du ikke på besværet, hvis noget går i stykker, og du undgår at skulle have 6000-10.000 op af lommen her og nu. Læs mere her, hvis du er interesseret i at leje en computer.