Business

Det sker oftere og oftere, at bogføringen outsources online, men hvad er fordelene egentligt ved det?

Virksomhed

Bogfoering.dk Aalborg

Adresse

Danalien 1, 1. sal, 9000 Aalborg C

Telefon

42 14 81 52

E-mail

aalborg@bogfoering.dk

Webside

https://bogfoering.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 12. november

Flere virksomheder outsourcer i dag bogføringen online

Det er et spørgsmål, som flere virksomhedsejere stiller sig selv, og det er bestemt et spørgsmål, der er værd at overveje. Især fordi flere og flere eksterne bogføringsvirksomheder vokser frem i lyset, og tilbyder forskellige ydelser til virksomheder, der kan lette deres bogholderi og arbejdsgangene her. Én af disse virksomheder er blandt andet bogfoering.dk i Aalborg, der specialiserer sig i automatiseret og digitaliseret bogføring.

Udover at slippe for at døje med bogføringen, og det kan især være en slidsom arbejdsopgave, hvis der er tale om en lille eller mellemstor virksomhed, hvor der måske ikke er råd til en fastansat bogholder, kan der være flere fordele i at outsource.

Hvorfor vælge at outsource bogføringen?

Som sagt kan der være flere fordele ved at outsource bogføringen til et eksternt bogføringsfirma som eksempelvis bogfoering.dk. Herunder skitseres i det mindste tre gode grunde.

Udgifterne til timeløn kan mindskes

Der kan være flere omkostninger forbundet med at have en fastansat bogholder eller revisor, som skal varetage bogføringen i en virksomhed. Eksempelvis er det ikke kun timelønnen, der skal betales til sådan en medarbejder, men også pension, feriepenge, løn under sygdom og forsikring. Så selvom timelønnen for en fastansat medarbejder muligvis er lavere end hos en ekstern bogholder, er der ingen øvrige omkostninger forbundet med den eksterne medarbejder – og så er løn under sygdom og forsikring ofte ikke virksomhedens ansvar.

Derudover kan et eksternt bogføringsfirma kun fakturere den tid, som bogføreren reelt bruger på bogføringen. Effektiviteten pr. forbrugt time er derved også i top, idet der ikke skal betales for pauser, sygdom eller ferie. Desuden kan outsourcing til en ekstern bogholder være fuldt fradragsberettiget, og dermed også spare virksomheden for sure skattekroner, som ellers skal betales til en fastansat medarbejder.

Det forkromede overblik

Det kan på nogle punkter give et bedre overblik over virksomhedens økonomi, hvis bogføringen outsources. Det afhænger selvfølgelig også af det valgte bogføringssystem, den enkelte medarbejder og kommunikationen med ledelsen. Eksempelvis med det digitaliserede system fra bogfoering.dk, slipper virksomheden helt for papirnusseriet ved udskrevne bilag, da alt samles elektronisk. Derfor skabes lynhurtigt et overblik over, hvordan virksomhedens økonomi ser ud lige nu, formidlet igennem et letforståeligt dashboard.

Få et forspring med tilknyttet controller eller regnskabschef

Nogle digitale bogholderier tilbyder også, at virksomheden kan få assistance af en ekstern controller eller regnskabschef, der kan bistå til at rådgive og vejlede i økonomiske spørgsmål. Det er med til at give økonomisk overblik, og hjælper med at sikre, at de rette økonomiske beslutninger tages på de rette tidspunkter. Det er ofte kun de største virksomheder, der har råd til at ansætte sådanne erfarne økonomifolk, så ved at outsource kan virksomheden få et forspring i forhold til konkurrenterne.

Med det ovenstående in mente kan der altså være flere gode fordele ved at outsource bogføringen til en ekstern virksomhed. Desuden kan det overvejes, om det er hele bogføringen, der skal varetages af eksterne bogholdere eller blot dele af den.