Annonce

Fokus på den enkelte elevs indlæring

Når de fleste tænker på spil, kommer de gode klassikere måske frem i ens bevidsthed, men tidens innovative udvikling muliggør nu spil på nye måder, hvor det underholdende element, der gør spil populære, kombineres med læringsaspektet.

Virksomhedsprofil 24. juni 2021

Mange børn har en negativ tilgang til at lære noget nyt, fordi de traditionelle metoder ikke tiltaler alle. På skoler opstår der udfordringer med de børn, som har svært ved at sidde stille og lytte, mens læreren underviser. De oplever koncentrationsbesvær, som blokerer for deres indlæring. Børnene begynder at kede sig, fordi de ikke kan fokusere på de opgaver, de bliver stillet, og den besked som læreren giver. Det er både frustrerende for disse børn, og tilmed forstyrrer det også de andre børn, som godt kan koncentrere sig om undervisningen, fordi kedsomheden gør, at der bliver lavet sjov og ballade, der skaber larm og kaos i klasseværelset. Det medvirker til et dårligt arbejdsmiljø i klassen, som er ærgerligt for alle. Derfor peger tidens tendenser på, at læring målrettes til den enkelte på nye og anderledes måder, og det er netop her hvor læringsspil kommer ind i billedet.

Spil der giver lyst til at lære

For de børn hvor den klassiske tavleundervisning kan være udfordrende, er der nu udviklet mange forskellige læringsspil , hvor fokus er på leg og bevægelse, samtidig med at man skal gætte ordgåder for at komme til næste bane eller løse regnestykker for at redde prinsessen fra den onde trold. Der findes et utal af forskellige spil, som er fokuseret mod forskellige læringsmål. De skræddersyede spil er et stort hit blandt de fleste børn, og især for dem hvor det stillesiddende skolearbejde kan give vanskeligheder. Gennem konkurrence og leg kan man altså tilegne dig viden og lærer på en ny, spændende og anderledes måde. Når du har det sjovt, er du mere villig til at lære nyt, og tilmed husker du, det du lærer bedre, fordi der er en underholdende oplevelse forbundet med din indlæring. Ved at de skræddersyede spil er blevet en naturlig del af hverdagen på skolerne, har det gjort, at særligt børn med koncentrationsbesvær har fået lyst til at gå i skole og lære nyt, som de førhen havde negative følelser omkring.

Spil der gør det nemmere at håndtere en sygdom

Udover at skræddersyede spil er fordelagtige for elever, der har udfordringer med at koncentrere sig gennem den klassiske undervisning, bruges læringsspil også til mange andre formål. Der er eksempelvis udviklet skræddersyede spil til personer med type 2 diabetes. Der findes blandt andet et spil, som omhandler de dilemmaer, som man som diabetespatient kan stå i. Spillet skal spilles med andre, der også har diabetes type 2, hvortil formålet er, at deltagernes nudges til at åbne sig for hinanden og dermed begynder at tale om det sårbare emne. Det skal føre til, at deltagerne deler erfaringer og får følelsen af, at de ikke er alene og kan finde glæden i at bruge hinanden. Samtidig indeholder spillet sjove underholdningselementer, som skal gøre, at deltagerne også hygger sig med det skræddersyede spil. Der findes også skræddersyede spil til unge piger med spiseforstyrrelse, spil om immunforsvaret og sygdomme samt brætspil om ensomhed og venskaber. Det er kun en lille brøkdel af det store udbud som nu findes af skræddersyede spil, og fremtiden byder kun på endnu flere.

Copenhagen Game Lab

Bredgade 36C 3. sal, 1260 København K

Telefon:
70 70 22 27
E-mail:
info@cphgamelab.dk
Website:
https://cphgamelab.dk/
Annonceret indhold

Nyeste