Business

Hvad ved du egentlig om økologi?

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Fokus på økologi

Køber du økologisk, når du handler ind? Er din økologiske orientering begrænset, så kan det godt betale sig at læse med her. Der er nemlig flere rigtig gode grunde til at købe økologisk. Læs med her, hvor vi sætter fokus på økologi, og bliv lidt klogere på det populære Ø.

Hvorfor købe og spise økologisk?

Der er som sagt rigtig mange gode grunde til, hvorfor økologi er værd at være opmærksom på i din hverdag. Helt overordnet er der fire grunde til, at det økologiske valg er vejen frem. Først og fremmest hjælper du til med at beskytte naturen og grundvandet ved at købe økologisk. Der er ikke tilsat nogle former for giftstoffer i økologiske fødevarer, og det er altså ikke kun gavnligt for dig selv og din krop, men også i høj grad for naturen og grundvandet. Det faktum, at du selv får færre tilsætningsstoffer, er bestemt også værd at hæfte sig ved. Jo færre tilsætningsstoffer, des bedre, og ved at spise økologisk har du altså fjernet en stor del af risikoen for at få tilsætningsstoffer fra dine fødevarer.

Ved at købe økologisk støtter du desuden også øget dyrevelfærd. Når du køber økologisk kød, kan du være sikker på, at dyrene har haft et bedre liv, end hvis du havde købt ikke-økologisk. Dyrene har mere plads, de får bedre mad, de behandles alt i alt meget bedre og de får lov at leve et liv, som ligger tæt op af deres naturlige liv. Slutteligt betyder det, at du spiser økologisk, at du får færre sprøjtemidler. Ikke-økologisk frugt og grønt er typisk sprøjtet med alverdens giftstoffer for at få mere ensartede produkter, som holder længere. Det ser måske godt ud på ydersiden, men hvis du går den mindste smule op i, hvad du byder din krop, er dette ikke vejen frem.

Kom godt i gang

Du vidste sikkert allerede det meste af ovenstående, men derfor kan det stadig godt være svært at komme i gang med en økologisk livsstil. Økologiske varer er typisk dyrere end ikke-økologiske, og dette er for mange hovedårsagen til, at det ikke er Ø-mærkede varer, der fylder mest i indkøbskurven.

Et godt råd i den forbindelse er at starte et sted. Beslut dig for at starte ved grøntsagerne, kødet, melet eller et helt fjerde sted. Starter du ét sted, kan du langsomt udvide og til sidst stå et sted, hvor størstedelen af dine varer er økologiske. Hold desuden øje med tilbud og udsalg i butikkerne nær dig. Der er rigtig ofte tilbud på økologiske varer, og slår du til her, er varerne altså nede på et prismæssigt niveau, der som minimum flugter med de ikke-økologiske varer.

Er du bevidst om, at det med at starte med at købe økologisk er svært for dig, kan du også lade andre tage valget for dig. Nuvel, du skal naturligvis tage første skridt selv, og dette skridt kunne meget vel være at bestille en økologisk måltidskasse. På den måde slår du op til flere fluer med ét smæk; du får nemlig en hel kasse økologiske varer bragt lige til døren. Du får endda spændende og lækre opskrifter med, så du ikke selv skal bruge tid på at udtænke dine retter hver dag. I sidste ende sparer du både tid og penge, idet du blot selv skal stå for at købe de absolutte basisvarer ind.

Orienter dig her og bliv klogere på, hvilke muligheder der er for forskellige måltidskasser – der er nemlig rigtig mange.