Business

Har du penge stående på bankkontoen? Måske har du længe gået og overvejet, hvad du skal gøre med disse penge.

Virksomhed

Saxo Bank A/S

Webside

https://www.home.saxo/da-dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 17. december

Fordele og ulemper ved investeringer

Formentlig har du også allerede hørt følgende sætning én gang eller to; ”du skal da investere dine penge”. Og dette kan der også være en masse gode grunde til at gøre. Læs med herunder, hvor vi vil opridse fordelen ved at investere – og ikke mindst også komme ind på nogle af ulemperne ved investeringer.

Fordele ved investeringer

Den største fordel ved at investere er helt naturligt, at du kan få mere afkast. Dette vil sige, at dine penge ikke blot står og pynter, men at de faktisk kan vokse med tiden. Der findes en lang række måder hvorpå man kan investere, og nogle vil formentlig give et større afkast end andre – dette er dog svært at forudsige på forhånd.

Har du hørt om optioner før? At handle med optioner kan have et stort potentiale, men det er dog også vigtigt at have i mente, at det kan have et højt risikoniveau. Man kan sige at optioner er kontrakter, som giver ejeren retten til at købe eller sælge til en forudbestemt pris inden for bestemt tidsperiode. Du kan læse meget mere om børsnoterede optioner lige her.

Det kan altså godt betale sig at investere fremfor at gemme på pengene – dette er blandt andet på grund af inflationen. Dette vil altså sige, at hvis du gemmer fx 50 kr. i dag, så vil pengene ikke have den samme værdi om blot 5, 10 eller 15 år. Pengene vil som regel blive mindre værd med tiden, og derfor vil dine opsparede penge altså kunne miste deres værdi løbende.

Ulemper ved investeringer

Investeringer er naturligvis ikke kun sjov og ballade. Det er også nogle risici ved at investere – dette kan man ikke komme udenom. Og dette er uanset hvilken måde, som du vælger at investere på. Derfor er det også vigtigt, at du sætter sig godt ind i tingene på forhånd, eller allierer dig med nogle professionelle på området.

Regel nummer ét, er at du aldrig skal investere mere end du kan tåle at tabe. Ellers kan investeringer hurtigt blive en dårlig forretning. De investeringer som der er mindre risici ved, vil dog helt naturligt også som regel give et mindre afkast. Men hvis du ikke har stor erfaring med investeringer, så kan det altså anbefales at handle forsigtigt til en start.