Business

Et hustag er dagligt udsat for påvirkninger fra vind og vejr. Det er det skabt til at kunne klare. Men med tiden kan hele eller dele af taget blive angrebet af alger. Taget har bedst af, at disse alger bliver fjernet. Det både pynter på udseendet og er med til at forlænge tagets levetid.

Virksomhed

Fjordens Tagservice

Webside

https://fjordenstagservice.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 17. marts

Forlæng tagets levetid med en algebehandling

Algerne i sig selv er ikke skadelige for underlaget. Det er algernes gode evne til at holde på fugt, der er problemet for taget. Den vedvarende fugtighed kan med tiden skade tagsten eller øvrige tagmaterialer. Når en tagsten ikke længere kan holde fugten ude, så kan det medføre fugt- eller vandskader på tagets bærende dele. Og det er et betydeligt problem.

Derfor giver det virkelig god mening at forhindre de mere seriøse skader i at opstå. At få foretaget en algebehandling på dit tag er en forholdsvis overkommelig operation, og det behøver ikke at blive gjort ret hyppigt. Desuden følger der den positive sidegevinst med, at dit tag bliver så godt som nyt, når det bliver renset. En algerens og en algebehandling af taget forskønner taget og forlænger dets levetid.

En algebehandling sker med miljøgodkendte midler

”Når taget algebehandles, så foregår det naturligvis med miljøgodkendte midler”, forklarer Johnny Werner Olesen, der er medejer af Fjordens Tagservice, som kører i store dele af Nordjylland og i Midtjylland. Du kan altså få tilbud på algebehandling af tag fra Aalborg til Viborg og i mange andre dele af de omegne.

”Det er vigtigt for mig at understrege, at de rensemidler, vi bruger, på ingen måde er skadelige for miljøet. Kunderne kan derfor trygt få deres tag renset og behandlet uden at være bekymret for grundvandet”, forsætter han.

Når taget bliver behandlet, så foregår det sådan, at taget påføres et algedræbende middel. Midlet skal blive siddende på taget og arbejde. Det vil dræbe og udtørre algerne, som herefter vil falde af taget, når det regner og blæse. Det vil stille og roligt ske efter cirka tre uger.

Johnny Werner Olesen supplerer: ”Du skal ikke undre dig over, at alle algerne ikke forsvinder med det samme. Midlet skal have noget tid til at virke. Der kan faktisk godt gå op til et års tid, inden du kan se den fulde virkning af behandlingen. Det afhænger af, hvordan vejret er i den efterfølgende periode. Men vær bare tålmodig, taget skal nok blive renset frit for alger.”

En algebehandling forskønner taget

Ud over at forhindre tagbelægningen i at erodere og dermed risikere at tage vand ind, så er en algebehandling også en forskønnende behandling.

”Det er altid en stor fornøjelse at se, hvor flot et algebehandlet tag kan blive”, smiler Johnny Werner Olesen. ”Mange kunder bliver overraskede over at se det endelige resultat. Særligt den side af taget, der vender mod nord. Den har været mest ramt af alger, og når den pludselig står flot og algefri igen, så virker forskellen meget markant.”

Den rette behandling vil også i en periode efterfølgende forhindre algerne i at slå sig ned på taget. Der er derfor flere gode grunde til at få givet dit tag en effektiv, men skånsom algebehandling.