Business

Det er en god ide at få styr på din plæne allerede nu, så den står skarpt vinteren over.

Virksomhed

Aabybro Skov & Have

Adresse

Fristrupvej 15A, 9440 Aabybro

Telefon

98 24 47 11

E-mail

Aabybro@skovhave.com

Webside

https://skovhave.com/

Annonce Virksomhedsprofil - 28. november

Giv din plæne en flot makeover

Efteråret har overtaget det danske vejr, og vinterperioden står for skud. Det betyder også, at vi nu skal til at vænne os til et koldere vejr og hive de store jakker frem fra skabet igen. For haveelskeren er det også ensbetydende med, at haven nu ikke længere behøves at plejes og nusses om i lige så høj grad, som man måske er vant til.

Græsset stopper med at vokse

Alle, der ejer en plæne, er vist bekendte med, at græsset gror ufattelig meget henover sommeren. Her er man nødt til at hive græsslåmaskinen frem flere gange om ugen, hvis man ønsker at holde græsset lidt ved lige, så det ikke pludseligt gror så meget, at det næsten er uslåeligt. Men så snart sommeren er ovre, så stopper græsset faktisk lige så langsomt med at gro.

Når jordtemperaturen rammer de cirka 7-8 grader, så er det, at græsset ikke længere vil gro. Det er forskelligt, hvornår dette sker, men det er oftest omkring oktober. Det betyder også, at det er her, man skal sørge for at slå græsset en sidste gang, så det står rigtig flot vinteren over. På den måde er du også sikret en overkommelig græsplæne, så snart temperaturen bliver varmere igen.

Kvalitet er vigtigt

Der er ingen tvivl om, at der er forskel på de produkter, man vælger at anvende til diverse former for arbejde, og det gælder altså også for din græsplæne. Vil du være sikker på, at din plæne står skarpt hele året rundt, så den er nem at håndtere under sommermånederne, hvor græsset vokser voldsomt, og den også er flot at se på, når vinteren har meldt sin ankomst, så skal du vælge en plæneklipper af høj kvalitet.

Forskellige præferencer

Det er forskelligt, om folk foretrækker at slå græsset selv eller få en maskine til det. Er du typen, som foretrækker at fordrive tiden med andre ting i haven end at slå græsset, så kan du med fordel investere i eksempelvis en robotplæneklipper fra Husqvarna, også kaldet for en Husqvarna Automower, som gør alt arbejdet for dig. Den trimmer lige så meget, som du vælger, at den skal, og så er du sikret en særdeles flot plæne, når vinteren kommer.

Er du derimod typen, som elsker at pleje dit græs selv, så findes der også gode maskiner, som du kan benytte dig af. Vil du gerne skubbe selv - med lidt hjælp fra en motor - så kan du også finde helt almindelige plæneklippere, der også udfører arbejdet til perfektion. Der findes dog også folk, som har meget store haver og græsarealer, som skal vedligeholdes, og er du en af dem, så vil du måske have stor gavn af en Husqvarna Rider, hvor du kan sidde på maskinen og styre den derfra - det er både sjovt og effektivt.

Uanset hvordan du vælger at vedligeholde din græsplæne, så er det en god ide at komme ud inden for den nærmeste fremtid og sikre dig, at din plæne står skarpt til vintersæsonen.