Business

I en travl hverdag kan det være svært at implementere den daglige læsning. En bog er kendt for både at mindske stress og fodre hjernen, og derfor er det vigtigt at bibeholde indholdet af læsning i en hvilken som helst form. Lydbøger har gjort sit indtog på det danske marked og er blevet et meget populært alternativ til boglæsning blandt danskerne. Bliv klogere på hvorfor i denne artikel.

Virksomhed

Tales

Webside

https://tales.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 6. april

Gode grunde til at lytte til lydbøger

Lydbøger er nemme at tilgå

I kraft af den digitale udvikling er lydbøger at finde på flere digitale tjenester. Tales er en af de online boghandlere, som har udviklet en bog app, hvor man uden binding kan tilmelde sig medlemskabet “Tales Premium”. Medlemskabet giver ubegrænset adgang i appen til både at læse og lytte til bøger, og sammen med dette får man rabat på over 12 millioner fysiske bøger og spil, hvor fragtomkostningerne også er dækket.

Endvidere kan man også gøre brug af rabatfordele til gastronomiske og kulturelle oplevelser, hvilket giver en helstøbt mulighed for at udforske kultursamfundet i alle dens afskygninger. Tales Premium tildeler en 14 dages prøveperiode, hvor vilkårene vil være de samme. I denne periode kan man få lov til at lytte til bøger og opdage, hvordan det også fungerer i sammenhæng med madlavningen eller gåturen.

Lydbøger giver et større ordforråd

Lydbøger kræver ikke stærke læsefærdigheder, da ordene læses op af en fortællerstemme. Til gengæld lærer man om, hvordan ord og sætninger udtrykkes korrekt, når de anvendes i konkrete sammenhænge, og dette kan med tiden øge ens ordforråd. En god fortællerstemme kan også demonstrere, hvad litterære færdigheder er, og derfor vil man som lytter hurtigt tilegne sig en vidensbaseret tilgang til fortællestrukturer, sætningsopbygning og forskellige litterære genrer.

Hvad end bogen læses eller lyttes til, vil hjernen være på et højt aktivitetsniveau og stimulere evnen til at tænke abstrakt og kreativt. Fordelen ved lydbøger er, at man også har mulighed for at gå i dybden med bøger af mere kompliceret stof, da ens energi bruges på at overveje indholdet snarere end at læse de forskellige ord.

Lydbøger skaber fællesskaber

Ligesom ved læsning af bøger, er lydbøger også adgangsgivende til samvær og fællesskaber. De begrænser ikke læsningen til en enkelt person, men involverer alle i rummet, bogen lyttes i. Dette muliggør, at flere personer kan deles om læsningen og kommunikere om indholdet på samme tid.

Og når lydbøger både kommer i form af skønlitteratur, biografier, fagbøger osv., så findes der altid en lydbog, der vil passe til de enkelte lyttere. Derfor kan man i hinandens selskab udvikle sig inden for et bestemt emne eller blive underholdt af den samme fortælling.