Business

Taget på din bolig kan få en længere levetid, hvis du jævnligt husker at vedligeholde det.

Virksomhed

Dansk Tagbyg ApS

Adresse

Nørregade 25 d, 8464 Galten

Telefon

28 68 74 50

E-mail

kontakt@dansktagbyg.dk

Webside

https://www.dansktagbyg.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 6. december

Gode råd til vedligeholdelse af dit tag

Det er ikke kun vigtigt for tagets sundhed – det kan faktisk også spille en rolle for resten af din bolig, hvis ikke du vedligeholder dit tag.. Hvis der er utætheder i taget, kan det med tiden føre til råd eller svamp. Forsøg at forhindre det ved at følge disse gode råd om vedligeholdelse.

Fjern mos og blade

Mos og blade fjernes smartest med en kost og vand. Hvis det ikke er nok, kan du kombinere det med algebehandling. Det kan være fristende at bruge en højtryksspuler, men vær varsom med det, da det kan skade dit tag. Mos er især et problem, fordi det danner rødder, som trænger ind i små revner og sprækker. Herigennem kan vandet trænge ind i dit tag.

Tøm tagrender og nedløbsrør

Tagrender og nedløbsrør skal gerne, et par gange årligt, tømmes for blade og andet skidt. Hvis de ikke tømmes, kan de nemlig stoppe til, og det betyder, at vandet kan løbe tilbage i underbeklædningen eller murværket. Her kan det lave problemer i form af frostsprængninger, fugtskader eller medvirke til, at tagrenden revner.

Tjek taget for skader

Når du vil tjekke taget for eventuelle skader, kan du gå en tur op på loftet, mens der er dagslys udenfor. Her kan du nemmere se om alt er, som det skal være. Se efter om der kommer lys ind fra nogle revner eller sprækker. Kontroller især ved tagskruer og tagryggen.

Det er en god idé at tjekke taget et par gange årligt, så du i tide opdager, hvis taget er slidt. Hvis taget er gammelt og skadet, kan det være, at vedligeholdelse ikke er nok. Så er det måske det rette tidspunkt at skifte det gamle tag ud med et nyt. Få mere information om nyt tag her.