Business

Du skal bruge dine øjne og dit syn hele dit liv, derfor er det vigtigt at du passer på dit syn. Hvis du begynder at opleve, at dine øjne svigter dig når du læser eller skal se langt eller nært, er det vigtigt at du tager kontakt til en optiker, så de kan undersøge, hvad problemet er med dine øjne.

Virksomhed

Annonce Virksomhedsprofil - 24. april

Gør det bedste for dit syn

Briller eller kontaktlinser?

Når dit syn er blevet undersøgt, kan det være du skal have enten briller eller kontaktlinser. Det er op til dig, om du synes, at du kan bære en brille eller påføre kontaktlinser, og hvilken løsning du selv er til - optikeren hjælper dig med begge dele.

Briller kan du heldigvis prøve på ret nemt, og se, om de passer til dit ansigt. Kontaktlinser, derimod, kan godt være en udfordring for nogle. Optikeren støtter dig og vejleder dig i, hvordan linserne skal påføres, men det er dig selv, der skal føre hånden.

Dit syn kan forværres med tiden

Alt efter, om du er nær- eller langsynet, vil du have forskellige behov. Hvis du er nærsynet, skal brillen eller kontaktlinsen hjælpe med, at formindske billedet på nethinden - hvis det gælder et langsynet syn, skal billedet på nethinden forstørres.

Selvom du finder en brille, eller starter et abonnement med kontaktlinser, og bruger produktet hver dag, vil du med stor sandsynlighed stadig kunne opleve, at dit syn forværres. Det sker for de fleste, og det er en god ide at booke en tid til synsprøve ca. 1 år efter, at du har fået briller eller kontaktlinser. Det er bedre at være på den sikre side, når det kommer til dit syn, så du ikke bruger en forkert styrke i en længere periode.

Book din synsprøve i dag

Når du træder ind hos optikeren, vil du blive undersøgt ved, at optikeren indstiller apparatet, du kigger ind i, til nogle forskellige indstillinger, og så skal du oplyse om, om dit syn bliver bedre eller værre ved de forskellige indstillinger. Ud fra dette, vil det blive vurderet hvorvidt du har synsfejl, bygningsfejl eller noget helt tredje.

Find en optiker i Aalborg, som Ganer og Robenhagen, der kan hjælpe med en gratis synsprøve, så du kan få undersøgt, om du skal have briller eller kontaktlinser.