Business

Mange uge får i dag en universitetsuddannelse, og der er da også et stort udvalg af uddannelser at vælge imellem.

Virksomhed

Aalborg Universitet

Webside

https://www.aau.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. oktober

Guide: Det skal du studere i Aalborg

Men det er en stor beslutning at vælge uddannelse, for hvordan ved man helt præcist, hvad man vil bruge resten af ens liv på? Her får du en guide, der kan gøre det nemmere for dig at vælge imellem de mange uddannelser på AAU.

Orienter dig i en uddannelsesoversigt

De fleste kender nok til de gængse og store uddannelser som jura og medicin. Men der findes også mange mere nicheprægede studier, som ikke er særlig kendte, men som er mindst lige så interessante og vigtige. Og måske er dit drømmestudie blandt et af dem? Det kan f.eks. være:

-Bæredygtig energiteknik

-Kunst og teknologi

-Anvendt filosofi

-Musikterapi

-Robotteknologi

-Globale forretningssystemer

Så find en universitetsuddannelser liste og kig den godt igennem, læs om de uddannelser, der lyder interessante og skriv dem ned, så du kan huske dem. Der findes helt sikkert også en uddannelse, som du vil blive glad for.

En uddannelsesoversigt kan også være med til at give dig et overblik over, hvilket område du gerne vil studere indenfor – f.eks. humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, teknik eller sundhed. Det kan gøre det nemmere at vælge, når du har indsnævret feltet til et specifikt fakultet eller område.

Gode jobmuligheder eller interesse?

Mange tror, når de skal vælge uddannelse, at de skal gå på kompromis med deres interesse. Måske er du helt vild med litteratur, men er i tvivl om, om jobmulighederne er gode ved litteraturuddannelser, så du vælger noget andet, hvor jobgarantien er bedre. Men det er også vigtigt, at du vælger efter din interesse, så du ikke ender med at studere noget – og bagefter arbejde med noget –, som du i virkeligheden synes er kedeligt.

På den anden side er det også vigtigt at tage højde for, hvilken type job de forskellige uddannelser på AAU giver muligheder for. Det kan godt være, at du synes journalistik er spændende, fordi du er glad for at skrive, men hvis du ikke kan se dig selv i jobbet som journalist, så skal du måske vælge en anden indgangsvinkel til arbejdet med tekst.

Nogle gange skal man prøve et studie for at finde ud af, om det er det rette for én. Prøv dig frem – evt. med uddannelsespraktik eller åbent hus -, så skal du nok finde din uddannelse.