Business

Med stigende afslag i salgsprisen og længere liggetider på villaer og lejligheder, er boligmarked endelig vendt til købers fordel i Aalborgområdet. Her guider vi til, hvordan du forhandler om prisen på din drømmebolig.

Virksomhed

Nem Advokat

Adresse

Stationsparken 26.2, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 41 61

E-mail

info@nemadvokat.dk

Webside

https://www.nemadvokat.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. september

Guide til Boligkøb: Sådan forhandler du dig til den bedste pris på drømmeboligen

Boligøkonom Hans Møllnitz Olsen mener, at prisfesten er slut, og at priserne på særligt lejligheder vil falde yderligere i 2019. Nu er det køberne, der har fat i den lange ende, og de går hårdere til prisforhandlingerne end tidligere, hvor riften om boliger var større. I starten af 2019 var prisafslagene i Aalborg steget til 5.7 %, hvor de i samme periode sidste år kun lå på 1.8 %. Af landets fire største byer er Aalborg det område, hvor de største prisafslag gives i øjeblikket.

Det er med andre ord et godt tidspunkt at slå til, hvis man går med nye boligdrømme, der er nemlig grobund for at gøre en god handel.

En boligadvokat kan klæde dig godt på til forhandlingerne

En god boligadvokat yder kompetent køberrådgivning, og kan blandt andet hjælpe dig med forhandlinger med både banken (så du er sikret det bedst mulige lån til den bedst mulige rente) og med ejendomsmægleren (så du betaler den bedst mulige pris for huset og tilstandsrapporten på boligen er gennemgået nøje for elementer der også kan influere prisen). En advokat til boligkøb kan hurtigt vise sig at være en god investering. En boligadvokat har et fordelagtigt kendskab til priserne og tendenserne – et indsigt du kan bruge til din fordel ved forhandlingsbordet.

Hvis du helst vil undgå selv at skulle forhandle, kan du vælge at få din boligadvokat til at stå for alle forhandlinger og gennemgangen af købsaftalen. Din boligadvokat er 100 % på din side og varetager derfor udelukkende dine interesser. Ejendomsmægleren er på sælgers side (og banken på deres egen side), derfor er det godt at have en kompetent allieret, når du træder ind i boligjunglen. Boligadvokat priser varierer meget, og derfor er det vigtigt, at du undersøger markedet inden. Derfor bør du søge efter en boligadvokat Ålborg.

Sæt en målsætning og lav en strategi for prisforhandlingen

Du skal vide, hvor meget du er villig til at betale for den bolig, du har øje for, og være helt klar over, hvad din ønskede pris er, samt hvor meget du er villig til at strække dig. Når du har gjort dig det helt klart, har du meget nemmere ved at styre forhandlingerne og ikke lade dig blive overtalt til at betale for meget af mægleren. Du bør derfor også lave en strategi for forhandlingerne. Hvad er dit næste skridt, hvis du får afslag på dit bud? Her kan det også være gavnligt at søge rådgivning hos en boligadvokat omkring god forhandlingsstrategi.

Pas på følelserne

En af de hyppigste fejl en køber begår, er, at han/hun ubevidst får skabt en dårlig stemning (og dermed dårlig forhandlingsmiljø) ved at påpege boligens fejl og ytrer sig om, hvad de ville gøre anderledes ved boligen. Det er en strategi til at presse prisen ned - men den virker ikke. Derimod skabes der konflikt mellem køber og sælger og ender derfor oftest stik imod hensigten: Nu ønsker sælger ikke (længere) at sænke prisen.

Du kan læse flere gode råd til prisforhandling her.