Annonce

Guide til den helt rigtige pejs: Hvilken skal du vælge?

Mørke vinterdage, stearinlys og ild i pejsen. Det må være opskriften på det danske hyggebegreb.

Virksomhedsprofil 06. juni 2019

Tænker man pejs, tænker man også middelalder, åbne ildsteder og tøj, der lugter af bål. Og så forsvinder hyggen måske en smule i et moderne Danmark. Sådan behøver det slet ikke at være, og i dag kan du få en funktionel pejs hos Schiedel ISOKERN, der giver hygge og varme - uden røg i stuen.

En pejs er ikke længere bare en pejs

I gamle dage var pejsen stuens varmekilde, men i virkeligheden forsvandt meget af varmen ud af skorstenen sammen med røgen. Det var langt fra optimalt, og der er sket meget siden. Som forbruger forventer man optimal varmeudledning, sikkerhed, tiltrækkende udseende og miljøvenlighed. Og her har udbuddet fulgt med efterspørgslen.

I dag kan du få den pejseløsning, der passer bedst til dig og dit hjem. Du kan få både lukkede og åbne pejse, hvor de vigtigste faktorer er sikkerhed og funktionalitet. Det er også de to vigtigste elementer, når du har åben ild i dit hjem i dag. En nutidigt funktionel pejs, der møder forbrugerens krav, er den bedste pejs.

Og hvad så med miljøet?

For de dygtige producenter af pejse- og skorstenssystemer, som Schiedel ISOKERN, er miljøet en meget vigtig faktor. En funktionel pejs er i dag gerne bygget af pimpsten, som er affaldsprodukter fra vulkaner. Pimpsten er CO2-neutralt. En funktionel pejs benytter gerne træ som brændsel, fordi træ frigør energi til opvarmning, som ellers var gået tabt under forrådnelse.

Pejse er i dag så funktionelle, at de også kan rense den røg, de sender op. Der er derfor ingen grund til at fravælge pejse på grund af bekymring for miljøet. Nye ovne forurener 5-6 gange mindre end gamle ovne, hvis du sætter dig ind i, hvordan du forbrænder på bedst mulig vis. Det kan en funktionel pejs heldigvis være behjælpelig med.

Hvilken skorsten skal du vælge?

En pejs er ikke blot en pejs, og en skorsten er selvfølgelig heller ikke blot en skorsten. Men hvilken skorsten skal du så vælge? Røgrør, overgange, isolerede skorstene, stålskorsten, skorstensafslutninger, bøjninger, t-stykker. Forvirret? Det skal du ikke være. Du kan heldigvis få kyndig vejledning, når du skal vælge den skorsten, der passer bedst til dit hus. Hos Schiedel ISOKERN kan du få den bedste stålskorsten på markedet. Her finder du et bredt sortiment af stålskorstene, som altid følger de nyeste trends.

Schiedel Isokern

Industrivej 23, 7470 Karup J

Telefon:
70 10 20 11
E-mail:
salg@schiedel.dk
Website:
https://www.schiedel.com/dk/
Annonceret indhold

Nyeste