Business

Her er forskellen

Virksomhed

Maskinfabrikken Esko

Webside

https://www.esko.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 18. marts

Har du brug for CNC-drejning eller CNC-fræsning?

Når der er tale om automatiseret masseproduktion, er CNC-maskiner vejen frem. Her gælder det computerstyrede produktioner, som har høj effektivitet og ensartethed, og ved både CNC-drejning og CNC-fræsning er der tale om roterende produkter - men hvad i alverden er forskellen på de to?

Denne artikel vil gennemgå forskellen på CNC-drejning og CNC-fræsning, samt hvilken metode der benyttes i hvilke sammenhænge.

CNC-drejning

Når der foretages produktioner med CNC-drejning, er der tale om produktion af roterende dele, som eksempelvis aksler. Skærende værktøjer fjerner materiale, eksempelvis metal, fra emnet, imens emnet roterer, i modsætning til fræsning.

CNC-drejebænke benyttes oftest i forbindelse med fremstilling og reparation af maskiner, og er yderst fordelagtigt hvis der skal masseproduceres runde ting. Man kan godt sige, at en CNC-drejebænk blot er en automatiseret drejebænk som man kender den fra gamle dage. Her har du blot mulighed for at overlade arbejdet 99% til maskinen, og blot selv stå for at taste informationerne ind.

CNC-fræsning

CNC-fræsning bliver primært brugt til at behandle forskellige overflader på de emner, der placeres i den. Ved CNC-fræsning bliver emnet monteret fast, imens fræseren arbejder rundt om emnet for at skære materiale fra, og dette benyttes også især i forbindelse med masseproduktion.

Fræseren kan behandle forskellige slags overflader, og den kan arbejde med både lodrette og vandrette plan. Dette er ret så fordelagtigt, hvis man eksempelvis skal fraskære indvendige hul eller bearbejde en overflade, da fræseren så kan komme til alle vegne.

CNC-maskiner sparer tid og penge for din virksomhed

Generelt for CNC-maskiner gælder det, at de er yderst præcise. Oplever du at få et forkert produceret emne, er det fordi indstillingerne har været forkerte fra starten. Computersystemet sørger for, at de indstillinger, der tastes ind, er det arbejde, der bliver udført af maskinen.

Man ser typisk CNC-maskiner på snedkerværksteder og tømrerværksteder, men de er også at finde i forbindelse med masseproduktioner af små og store dele. Det kan eksempelvis være, at man leverer løsdele eller pakkeløsninger til forskellige kunder, og her kan CNC-fræsning spare virksomheden for både tid og penge.