Business

Der findes mange vitaminer, som er gode for dig og din sundhed. Det har en masse helbredsmæssige fordele for dig, hvis du sørger for at implementere en sund og varieret kost i din hverdag, så du får de rette vitaminer.

Virksomhed

Helsebixen.dk

Webside

https://www.helsebixen.dk/shop/

Annonce Virksomhedsprofil - 17. februar

Hvilke vitaminer er gode for dig?

Vitaminer er med til at styrke din sundhed, og derfor er det vigtigt, du får vitaminerne i din daglige kost. Vi har skrevet om tre forskellige typer af vitaminer, der er gode for dig i dette indlæg.

Vitamin C

Dette er en af de vitaminer, der er særlig godt imod vedligeholdelse af et velfungerende immunforsvar. Vitamin C kaldes også for ascorbinsyre, og er en af de meget almindelige typer af vitaminer. Det er godt imod dit energistofskifte og immunforsvar. Der er mange, der tager specielt C-vitaminpiller for at booste deres immunforsvar. Det findes også i en række madvarer, der kan bidrage til din sundhed. Det er som kendt citrusfrugter, men også kartofler og grønkål, hvor du kan finde vitamin C.

Vitamin D

Vitamin D dannes faktisk allerede i vores kroppe. Det sker bl.a. gennem sollys, men også gennem særlig kost. Vitamin D er vigtig for os at få, da det er med til at styrke vores knogler, led og tænder. Det er nemlig del af dannelsen af calcium. Du kan godt komme i underskud af D Vitamin. Det er der mange, som der bliver i vinterhalvåret, hvor solen ikke er så ofte fremme. Spædbørn får også D-dråber, for at styrke dannelsen af calcium i kroppen. Du kan også få D-vitamin gennem kosten, såsom gennem æg og fed fisk.

Vitamin E

Vitamin E har nærmest samme egenskaber som Vitamin C. Det styrker nemlig dit immunforsvar – men det er også med til at holde din hud sund. Derfor vil du kunne finde mange cremer og serums, der er spækket godt op med vitamin E. Det har faktisk også særlige gode egenskaber overfor hjerte-kar-sygdomme. Det er et vitamin, der at finde i planteolier, nødder, mandler og æg. Så særligt vegetar og veganerne får en god portion af dette vitamin.

Konklusion

Der findes forskellige vitaminer, der kan hjælpe dig med at holde dig sund. Det er vigtigt at få de rigtige doser, men det er også afgørende, at du ikke får for meget af et vitamin. Du bør altid få råd af din læge eller apoteker, før du tager kosttilskud.

Husk at vitaminpiller og kosttilskud ikke kan stå alene og ikke er en erstatning for en god varieret kost.