Business

Få svaret her

Virksomhed

Digura

Webside

https://digura.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. september

Hvor længe må udlejer tilbageholde depositum?

Vi kender det alle: Historien om en ven eller veninde, som har været uheldig med en ubehagelig udlejer, der kræver gebyrer og ikke vil tilbagebetale depositum efter udflytning. Men nu er det pludselig dig, der står i dén situation. Og hvad gør du så?

Det er ikke altid lige nemt at være lejer, og hvis en udlejer er tung at danse med, kan det betale sig at sætte sig ind i reglerne – der er bare rigtig mange af dem.

Står du overfor en situation, hvor du har brug for at være bedre rustet? Så hæng på her, hvor du får svar på spørgsmål som:

Hvor længe må udlejer tilbageholde depositum?

Hvad kan en udlejer kræve, når du fraflytter?

Hvor kan man få gratis hjælp til lejere?

Må udlejer kræve betaling udover depositum?

Hvor længe må udlejer tilbageholde depositum?

Så, lad os tage et kig på et af de mest stillede spørgsmål: Hvor længe må udlejer tilbageholde depositum?

Svaret er: Der er ingen klare regler i lejeloven, desværre. Nogle gange har udlejer eksempelvis krav på at afvente fakturaer fra håndværkere i forbindelse med istandsættelse.

Ifølge retspraksis skal et depositum dog tilbagebetales uden “ugrundet ophold”, og det svarer oftest til 4-6 uger efter fraflytning.

Hvad må udlejer kræve, når du flytter fra dit lejemål?

Når du flytter fra et lejemål, må din udlejer kun kræve, at du afleverer lejemålet i vedligeholdt stand. Du skal altså aflevere lejemålet i den stand, som lejemålet var i – bortset fra almindelig slitage og ældning.

Har du ikke modtaget en indflytningsrapport ved overtagelsen af dit lejemål, eller har du ikke modtaget en fraflytningsrapport i forbindelse med opsigelse af lejemålet? Så er du berettiget til at få dit fulde depositum tilbage – også selvom der er mangler i lejemålet.

“Hvorfor?” tænker du måske, og svaret er ganske kort: Fordi tilstanden af lejemålet ved din overtagelse ikke kan dokumenteres.

Hvis du har fået en indflytnings- eller fraflytningsrapport

Det kan ske, at dig og udlejer er uenige om, hvad der skal udbedres i lejemålet, eller at I ikke er enige om, hvad prisen skal være på udbedringerne. Her kan udlejer vælge at tilbageholde dele af eller hele depositummet.

Vinder du en sag i Huslejenævnet mod udlejer, skal udlejer tilbagebetale dele af eller hele depositummet – men først her skal udlejer betale.

Må udlejer kræve betaling ud over depositum?

Din udlejer kan kræve, at du skal dække yderligere istandsættelsesudgifter, som du hæfter for i forbindelse med fraflytning – og det betyder, at du kan risikere at skulle betale mere, end hvad dit depositum rækker til.

Har du misligholdt noget af det lejede, kan udlejer dog også kræve, at du skal dække de udgifter. Overstiger prisen på udgifterne dit depositum, kan udlejer sende en regning.

Kan man få gratis hjælp som lejer?

Det er de færreste, der tilbyder gratis retshjælp, men der findes faktisk virksomheder, som tilbyder gratis hjælp til lejere i retten – hvad end du har brug for hjælp til fraflytningsrapport eller et uddybende svar på “hvor længe må udlejer tilbageholde depositum?”. Mange jurastuderende tilbyder gratis at hjælpe og rådgive med retshjælp, ligesom hele organisationer er sammensat til lige præcis det formål.

Du kan altid Google dig frem til virksomheder, der tilbyder en samtale eller komplet retshjælp – kvit og frit.