Business

I dagens Danmark kan du købe planter og blomster i næsten alle dagligvarebutikker, på landet og i planteskoler / havecentre. Det kan derfor være uoverskueligt at finde frem til, hvor du får de bedste produkter og den bedste service. De forskellige tilbud henvender sig nemlig til forskellige situationer og kunder. I denne artikel vil vi præsentere nogle af de overvejelser, som du med fordel kan gøre dig, hvis du overvejer at købe nye planter til haven, hjemmet eller noget helt tredje.

Virksomhed

Gug Planteskole

Adresse

Indkildevej 17, 9210 Aalborg SØ

Telefon

+45 98 14 08 58

E-mail

gug@gugplanteskole.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 25. februar

Hvorfor bør du overveje at købe blomster og planter i en planteskole?

Køb dine planter i en planteskole hvis kvaliteten er vigtig for dig.

Planter er levende varer, som skal behandles med omsorg og nænsomhed. Når du køber dine planter fra et havecenter eller en planteskole, sikrer du dig, at du får planter, som er blevet passet og plejet korrekt. Dette er afgørende for planternes levetid, trivsel og robusthed. I en planteskole eller i et havecenter er der ansat faglærte gartnere, der tager sig af planterne og det er den største fordel ved at købe sine planter netop der. Derudover får du god service og faglig rådgivning om netop de planter, du ønsker, at tage med til stuen eller plante i haven.

Hvad er dine (plante) behov?

Først og fremmest kan du med fordel overveje, hvad dine overordnede behov er i forhold til planterne. Der kan nemlig være stor forskel på, om du blot skal have en lille plante til skrivebordet eller du vil plante et træ eller en busk i haven. Dernæst er det vigtigt at overveje forholdene i netop din have – er der meget skygget, bor du tæt på havet eller er der meget blæst? I disse tilfælde kan gartnerne i en planteskole vejlede dig i hvilke planter der egner sig bedst til skyggeområder, er salttolerante eller robuste. Vil du have større og mere sjældne planter, så er det også oplagt at besøge den lokale planteskole og få en frodig oplevelse.

Planter fra planteskolen versus planter fra andre steder?

Der er mange forskelle på planter fra planteskolen sammenlignet med supermarkedet. Først og fremmest finder du et klart større udvalg af blomster og planter på planteskolen. Samtidigt besidder planteskolen også en større viden omkring de enkelte planter, da de er uddannede inden for området. Dette er sjældent tilfældet i supermarkedet, hvor du ikke får den samme professionelle rådgivning, som du får på planteskolen. En af de vigtigste forskelle er dog, hvordan der bliver passet på planterne. På planteskolen går dagligdagen ud på at passe på planterne, og de uddannede gartnere ved, hvordan de forskellige planter trives bedst. Du får derfor de bedste betingelser for en plante, som trives, når du køber den, men også den nødvendige rådgivning, som giver dig muligheden for at planten kan leve i mange år frem.

Planteskole nær Aalborg

Er du på udkig efter en planteskole i Aalborg området, så er Gug Planteskole et oplagt valg. Her finder du et stort udvalg af almindelige og mere sjældne planter, sunde frugttræssorter, stedsegrønne planter, hækplanter, stueplanter og meget mere. Alle planter bliver passet og plejet af faglærte gartnere. Gug Planteskole har eksisteret siden 1963 og planteskolen drives i overensstemmelse med gamle traditioner og med respekt for naturen - f.eks. bruger de stadigvæk et kølerum til at opbevare deres barrodede planter og dermed sikre den høje kvalitet. Samtidig forlænger de således plantesæsonen. Derudover bruger de nyttedyr for at bekæmpe plante sygdomme og dermed begrænse brugen af sprøjtemidler, hvilket er gavnligt for både miljøet og biodiversiteten.

Ligegyldigt om dit nye haveprojekt omhandler et nyt træ eller et nyt bed, så kan Gug Planteskole med sikkerhed være en værdifuld sparringspartner.