Business

Få svaret her

Virksomhed

Induflex A/S

Adresse

Hagensvej 25, 9530 Støvring

Telefon

98371988

Annonce Virksomhedsprofil - 30. september

Hvorfor er akryl plast så populært et materiale?

Akryl plast er en transparent form for plast, der er meget populært verden over. Akrylplast kan bruges i mange sammenhænge – fra at erstatte glas til at lave skilte med. Akrylplasts gennemsigtighed gør nemlig, at materialet er en idéel, mere sikker og mere holdbar løsning end glas.

Men hvad skal du vide om akrylplast, og hvorfor er akryl det optimale materiale som glaserstatning? Det får du svaret på lige her.

Akryl er slidstærkt, gennemsigtigt og let

Med akryl som dit valgte materiale får du et slidstærkt materiale. Det er gennemsigtigt som glas, let som plast og langt stærkere end polystyren og glas. Det er vejrbestandigt og stabilt i UV-lys, hvilket gør det til et langt mere pålideligt valg end eksempelvis polystyren og polyetylen.

Akryl plast antændes ved 460 grader, og varmes det op til over 80 grader, begynder det at ændre form. Akryl kan tåle svage baser og syrer, men de må ikke være stærke. Acetone eller kloroform kan eksempelvis godt være hårde ved akrylplast.

Det kan hurtigt blive lidt nørdet. Men humlen er, at akryl er slidstærkt, gennemsigtigt og let – og derfor oplagt til at erstatte en lang række mere porøse materialer.

Hvad bruger man akrylplast til?

Akrylplast bruges i dag til mange ting, men som tommelfingerregel er akrylplast godt, når en høj holdbarhed og gennemsigtighed er målet.

Akryl plast bruges blandt andet til:

Skilte

Tv-skærme og displays

Flyruder

Billygter

Lampeglas

Diagnosticeringsudstyr

Vaskekummer

Ovenlysruder

Lampeglas

Urglas

Badekar

Brilleglas og linser

Akryl plast kommer i to udgaver

Når vi taler akrylplast, taler vi faktisk om to forskellige udgaver:

1. Den støbte akrylplast

2. Den ekstruderede akrylplast

De to typer akryl adskiller sig fra hinanden i måden, de fremstilles – og det har selvfølgelig en effekt på akrylens egenskaber.

Støbt akryl er mere resistens

Den støbte akrylplast fremstilles ved at blande akryls flydende bestanddele i forme. I selve formen sker der en kemisk proces, som skaber støbt akrylplast. Støbt akryl fås i mange forskellige tykkelser og farver.

Støbt akryl har en højere overfladebestandighed, så den er altså mere robust over for ridser og mere resistens over for opløsningsmidler, end hvis vi sammenligner med den ekstruderede akryl. Støbt akryl er også sværere at manipulere og bøge.

Ekstruderet akryl

Den ekstruderede akryl fremstilles ved at presse akrylmasse gennem en form. Ekstruderet akryl fås ikke i lige så mange farver som støbt akryl på grund af ekstruderingsprocessen.

Ekstruderet akryl er ikke lige så høj i overfladebestandighed som ved støbt akryl. Det gør, at ekstruderet akryl nemmere kan ridses og opløses af kemikalier. Til gengæld kan ekstruderet akryl nemmere flammepoleres.

Overvejer du akrylplast til dit næste projekt?

Hvis du er nysgerrig på materialet og måske tænker, at det er akrylplast, du skal bruge til dit næste projekt, er det blot at opsøge forskellige producenter. Mange fremstiller og bruger akryl plast i Norden, så du kan helt sikkert finde en række gode tilbud.