Business

Hvis du bor i et utæt hus, har du sikkert oplevet, at varmen stille og roligt, forsvinder gennem vægge og vinduer.

Virksomhed

Vinduesgrossisten

Telefon

72 62 90 40

E-mail

info@vinduesgrossisten.dk

Webside

https://vinduesgrossisten.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. september

Kan det betale sig at udskifte vinduerne i boligen?

Hvis du vil spare på varmen og dermed energien, bør du derfor overveje at udskifte dine vinduer. Selvom du er overbevist om, at en udskiftning af vinduerne kan reducere dit energiforbrug, tænker du sikkert også på, om investeringen kommer hjem igen? Det kommer selvfølgelig an på, hvor lang tid, du har planlagt at blive boende efter udskiftning af vinduerne, om du køber de dyreste eller billigste vinduer, og hvor stor din nuværende energiregning er.

Som beregningsnøgle kan du dog tage udgangspunkt i, at et typisk hjem mister mere end 30 % af sin varme gennem dårlige vinduer på et år. Ikke engang en god sommer kan ændre på denne kendsgerning. De træk fra dine vinduer, som du registrerede i vinters, er der stadig. De er bare varmere og mindre mærkbare om sommeren. Og skulle man være så heldig at have aircondition, ja så pumpes den kølige luft lige ud af de gamle vinduer. De er simpelthen ikke længere energieffektive.

Nye vinduer kan hjælpe dig med at spare penge og energi

Hvis du vælger at udskifte dine vinduer, så køb energivenlige vinduer i høj kvalitet. Så er der større sandsynlighed for, at du kommer til at se en betydelig besparelse på dine energiregninger. Udskifter du dine vinduer med energieffektivt glas (som eksempelvis isoleret glas med Low-E-belægning) vil du kunne reducere bevægelsen af ​​varm og kold luft ind og ud af dit hjem markant. Med bedre kontrol over denne uønskede udluftning, kan du også bedre styre energiforbruget i dit hjem.

Derudover udstråler både dyre og billige vinduer med Low-E-belægninger faktisk varme og holder samtidig de skadelige UV-stråler væk fra dit hjem.

Hvornår er det tid til at udskifte vinduer?

Hvis du tænker, ​​at det er ved at være på tide at udskifte dine gamle vinduer, er det som regel også tilfældet. Der er dog nogle helt klare indikationer på, hvornår de bør udskiftes. Her følger et par forhold, som du skal være opmærksom på:

- Er der film eller fugt mellem glasruderne? I så fald betyder det, at der er sket en forsegling, og at glasset har mistet sin evne til at isolere.

- Er der falmning i gulve eller møbler omkring dine vinduer? Dette indikerer, at solens stråler skader disse genstande.

- Er de i dårlig stand? Er der råd omkring dine vinduer, eller er der klæbrige og ødelagte rammer?

- Er de simpelthen forældede og umoderne? Stil dig selv spørgsmålet, om de passer til resten af dit hjem? De rigtige vinduer kan give dit hjem et helt andet udtryk. De forkerte vinduer kan på den anden side også give et negativt indtryk af et hjem, især hvis der er tale om historiske og gamle huse.

Overordnet set kan det dog bedst betale sig at udskifte vinduerne på huse af ældre dato. Jo ældre huset er, jo kortere bliver tilbagebetalingstiden. Især hvis du har en dyr energikilde i form af el-radiatorer.

Uanset hvordan man opstiller regnestykket skal man også medtage de indeklimamæssige fordele ved nye vinduer, som kan have stor betydning for familiens trivsel – og den kan ikke gøres op i penge.