Business

Virksomhed

Ageras

Adresse

Vesterbrogade 1e, 1620 København

Telefon

77348081

E-mail

dk@ageras.com

Webside

https://www.ageras.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. januar

Kender du forskellen på en jurist og en advokat? Eller en revisor og en bogholder?

De fleste har en fornemmelse af at det ene af lidt ’’bedre’’ end det anede. Men hvor starter og hvor slutter en bogholder eller jurist ansvar og kapacitet? Og hvor meget mere tjener en Advokat og en Jurist? Få svar på det, og meget mere lige her.

Jurist vs. advokat

Der er mange forskellige titler indenfor mange forskellige brancher, alt efter hvad man har læst, hvilke tillægsuddannelser man har taget og hvor lang tid man har arbejdet. I praksis arbejder en Jurist med det samme som en advokat. Og har også den samme grundlæggende uddannelse som en advokat. De fleste jurister og advokater har en Cand.(jur.) altså først en bachelorgrad og efterfølgende en kandidat. Forskellen mellem en jurist og en advokat ligger derfor i de 3 års tillægsuddannelse som Advokaterne tager efterfølgende. Så når de er færdig på studiet skal man efterfølgende have 3 års erhvervs erfaring før man kan kalde sig selv en advokat.

Ydermere er det en beskyttet titel, hvor jurist ikke er. Det betyder at alle kan kalde sig selv jurist, selvom de fleste har en Cand.(jur.) Lønforskellen er også betydelig, hvilket jo er forståeligt når man tænker på de har arbejdet i 3 år ekstra, dog med det samme som juristerne, for at blive advokater. Start lønnen efter endt jura studie er på alt mellem 35-41 tusinde kroner før skat. For advokaterne 3 år efter ligger den på omkring 50 tusinde kroner om måneden før skat.

Revisor vs. bogholder

Vi kan starte med arbejdsopgaverne. Der er nemlig betydelig forskel på hvad en bogholder og en revisor laver. Man kan sige at en bogholder laver alle hverdags tingende i virksomheden, hvor en revisor rådgiver og sørger for at det bogholderen har lavet, er rigtigt. En revisor er nemlig en beskyttet titel og uddannelse hvor at alle kan kalde sig bogholder. Det kræver som sådan ikke nogen uddannelse.

Mange har selvfølgelig en kontor eller økonomi uddannelse af en eller anden form. En bogholder sørger blandt andet for at den løbende bogføring af virksomheden, afstemning af regnskabet, fakturering, lønbetaling, betaling til skat og alle andre hverdags ting i virksomheden. En revisor står for mere for stiftelse af virksomheden, rådgivning i forhold til virksomheden drift, skat og anden virksomheds strategier. Og selvfølgelig færdiggørelse og grønstempling af årsregnskabet. Det er her revisoren gennemgår bogholderens arbejde, og sørger for at alt er efter reglerne. Det er derfor det ofte kaldes en stats autoriseret revisor.

Lønforskellen er også til at få øje på. En bogholder kan have en meget svingende løn, alt efter virksomhed, erfaring og antal timer de arbejder. Den kan derfor svinge mellem 25-33 tusinde kroner om måneden før skat. Selvom gennemsnits lønnen for en revisor ligger på 36 tusinde om måneden, er der stor mulighed for at revisoren kan få højere løn. Hvis du står og mangler en advokat, jurist, bogholder eller revisor kan du få 3 gratis tilbud hos Ageras.dk. Så er du dækket godt ind.