Business

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne er glade for at drikke, og at mange danskere drikker for meget. Nu er der imidlertid fældet dom over, hvor meget danskerne drikker, og hvilke danskere der kigger dybest i glasset.

Virksomhed

Dansk MisbrugsBehandling

Adresse

Adelgade 2, 9000 Aalborg

Telefon

78 79 23 13

Webside

https://www.danskmisbrugsbehandling.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. marts

Mange nordjyder drikker for meget. Er du iblandt dem?

På baggrund af 18.000 respondenter konkluderer en undersøgelse udført for Sundhedsstyrelsen, at i alt 6,9 % af den voksne befolkning i Danmark overskrider Sundhedsstyrelsens højrisikogrænse for alkoholindtagelse i løbet af en uge. Et tal der dog er faldet med 3,7 % siden 2010.

Værst står det til på Sjælland, men også Nordjylland er ramt. Læs videre for at se hvor mange nordjyder, der drikker for meget, og hvad du kan gøre, hvis du selv eller en af dine kære lider af alkoholmisbrug.

Sjælland versus Nordjylland

Ifølge undersøgelsen er tørsten størst i Region Storkøbenhavn, hvor 8,4 % af den voksne befolkning har et decideret alkoholproblem. Undersøgelsen peger på regionens store antal akademikere som én forklaring. Det er nemlig statistisk set de bedst uddannede, der drikker mest.

I den modsatte ende af tabellen befinder Region Nordjylland sig med ”blot” 5,5 % af den voksne befolkning i farezonen. De øvrige regioner indtager de mellemliggende pladser.

Cirka hver 20. voksne nordjyde drikker med andre ord alt for meget – om end mindre end deres københavnske landsmænd, som løber med den lidet flatterende førsteplads. Men hvor meget er for meget?

Det anbefalede alkoholindtag for mænd og kvinder

Ifølge Sundhedsstyrelsens undersøgelse er højrisikogrænsen for indtagelse af alkohol maksimum 21 genstande om ugen for mænd og 14 genstande for kvinder. Overskrider du denne grænse, er der risiko for, at dit alkoholforbrug beskadiger dit helbred.

Tegn på alkoholmisbrug du bør kende

Ifølge Sundhed.dk er der en række symptomer på alkoholmisbrug, som er gode at være opmærksom på. Blandt dem er evnen til at drikke store mængder alkohol uden at blive beruset, vægttab samt søvnbesvær.

Aggressivitet og skænderier kan ligeledes være tegn på, at nogen har et alkoholproblem. Alkoholmisbrug påvirker med andre ord ikke blot én selv, men også ens nærmeste. Der er dog håb forude for dem, som erkender deres problem og søger hjælp.

Søg hjælp i dag – før det er for sent

Ifølge Sundhedsstyrelsens undersøgelse ønsker et stort antal personer i højrisikogrænsen nemlig at reducere deres alkoholforbrug (33,4 %). Er du en del af denne gruppe, eller kender du nogen, som er, så tøv derfor ikke med at søge hjælp, før problemet eskalerer.

Et godt sted at starte er ambulant alkoholbehandling, som nordjyder kan modtage hos blandt andet Dansk MisbrugsBehandling på Adelgade 2 i Aalborg. De er kun et opkald væk på tlf. 70 10 03 03 og garanterer effektiv ambulant behandling tilpasset din hverdag – med fuld fortrolighed og anonymitet.

Synes du, at denne artikel var interessant? I så fald kan du læse mere om Dansk Misbrugsbehandling her.