Business

Der er mange myter, men en af de mest dræbende for vores udvikling, er dog troen om, at vi ikke kan udvikle os, efter vi er blevet voksne.

Virksomhed

Business.dtu

Annonce Virksomhedsprofil - 3. marts

Myten er død, vi kan udvikle os hele livet!

Hvis du vil holde til relevant overfor din arbejdsskiver, er det vigtigt, at du udvikler dig hele tiden!

Alt er muligt

Det har været en myte, der har eksisteret meget længe indenfor psykologiverdenen og derfor også blandt befolkningen, at du ikke kan udvikle dig som voksen. Tanken var, at de meget definer bare første år af dit liv, var så alt afgørende, at de ville definere dig resten af livet. Og den del af faktisk god nok! Du vil være styret af mange af de samme ting gennem hele dit liv, grundet din opvækst og barndom. Men det er ikke så skælsættende, at du ikke kan ændre det. Det er hårdt og det kræver meget arbejde. I gamle dage var der heller ikke det store behov for udvikling, og det var også så godt som umuligt. Du kunne ikke være mønsterbryder, da den økonomiske og hierarkiske samfundsmodel sørgede for at man ikke kunne. Og det var netop det der gjorde, at de kendte psykologer sagde, det ikke var muligt. Men dagen i dag kræver konstant udvikling, og tiderne har ændret sig til, at vi, specielt i Danmark med fri uddannelse, har mulighederne! Så derfor er det bare om at komme i gang!

Den digitale verden

I 1880 tog Thomas Edison patent på glødepæren, og det var starten på den elektriske revolution. Der blev over en årrække langt elkabler ind i folks huse, så vi fik elektricitet i hjemmet og inden vi vidste af det, skulle vi ikke længere have is i køleskabene for at holde det koldt. Kun få årtier efter blev internettet opfundet, og vi har i dag et ekstremt oplyst samfund, hvor viden er tilgængelig ved et tryk på en knap. Derfor er det vigtigt at du som medarbejder i en virksomhed, holder dig opdateret og relevant overfor din arbejdsskiver. Der er mange med mange forskellige kompetencer, og vi har aldrig før skiftet arbejde som vi gør i dag.

Kurser og tillægsuddannelser

Netop grundet den digitale revolution har vi set en eksplosion i kurser og tillægsuddannelser. Og netop med internettet lige ved hånden, er der mange online kurser man kan tage. Så fra den ene måned til den anden, kan du have det ekstra diplom, der gør dig mere attraktiv, end dine kollegaer. Det er også muligt at tage tillægsuddannelser på nettet, men der er i stigende grad folk, der i stedet for tager en uddannelse samtidig med at de studere. Det er det man ofte kalder en executive uddannelse. Disse kan fås hos mange forskellige institutioner, men specielt DTU har i de seneste år været populær. Du kan læse mere om DTU’s uddannelse på business.dtu.dk. MBA uddannelser er nok de mest populære i dag. MBA står for Master of Business Adminstration, og tages ofte af folk, der gerne vil rykke op af karrierestigen, og bliver ledere.