Business

Nogle efterskoler oplever udfordringer med optag af elever, mens andre bliver mere og mere populære.

Virksomhed

Ryå Efterskole

Adresse

Centralgårdsvej 277, 9440 Aabybro

Telefon

96 96 69 69

E-mail

kontor@ryaaefterskole.dk

Webside

http://ryaaefterskole.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 1. oktober

Nicheprægede efterskoler er populære blandt de unge

Efterskole har i mange år været særdeles attraktivt for landets unge. En mulighed for at stå på egne ben, prøve noget nyt og danne relationer for livet. De seneste par år er det dog en stigende tendens, at flere efterskoler har svært ved at optage det antal elever, de rent faktisk har plads til.

Der er dog også efterskoler, som bliver mere og mere populære, og det er især dem, der har fokus på bestemte elementer på både det personlige og det faglige plan, som oplever en stigende interesse.

Hvad gør et efterskoleophold specielt?

De mange elever landet over, som netop er startet på deres efterskoleophold, kan vist godt allerede nu skrive under på, at de er i gang med at få en oplevelse for livet. For efterskoleopholdet er specielt på rigtig mange måder, og det er noget, som både de unge og deres forældre bider mærke i.

Det er nemlig på efterskolen, at de unge kan danne relationer for livet, få helt unikke oplevelser med sig i bagagen og opleve faglighed på et helt nyt plan. En efterskole har, som almindelige skoler, også undervisning i de almindelige fag, men der er i særdeleshed også fokus på, at der skal være plads til at udvikle sig, og det kan ske på rigtig mange måder.

Der tror man nemlig på, at de unge også både udvikler sig og lærer ved at begive sig i kast med andre aktiviteter. Og for de danske unge, så er et efterskoleophold en unik mulighed for at fordybe sig i en eller flere aktiviteter i et helt år.

Flere forskellige fag og aktiviteter

Når nye elever går på jagt efter deres kommende efterskole, så er det i særdeleshed de fag, som efterskolerne tilbyder ud over de almene fag, som får dem til at stå skarpt i søgefeltet.

Mange af de forskellige linjer såsom kreative linjer, musiklinjer og lignende oplever stor interesse, men det er i særdeleshed efterskoler med e-sport, friluftsliv eller efterskoler med heste, der er populære blandt elever.

Det er også en tendens, som de hos Ryå Efterskole oplever, hvor de får flere og flere elever med interesse for deres forskellige fag.

Der er hjælp at hente

Udover et stort fokus på de forskellige linjer og fag, som efterskoler tilbyder, så har de hos Ryå Efterskole også skabt en efterskole, hvor elever, der er ordblinde og har læsevanskeligheder, kan være. De ønsker at være et frirum og en skole med plads til fordybelse, og det skal også gælde dem, som måske har haft det lidt svært i deres forhenværende skolegang på grund af eksempelvis ordblindhed.

Her er der et helt unikt fokus på at få skabt troen på, at eleven godt kan på trods af læsevanskelighederne. Skolen har altså formået at skabe et frirum, hvor de både omfavner den stigende interesse for et stort udvalg af fag, men i særdeleshed også omfavner de elever, som lider af ordblindhed.