Business

Mange danskere investerer i disse måneder i en ny bil, men lige så mange vælger at købe brugt i stedet for at købe ny.

Virksomhed

Tjekbil

Webside

https://www.tjekbil.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. november

Ny brugt bil? Få 4 gode råd med på vejen

Der er mange penge at spare, hvis man køber en brugt bil, og man får ovenikøbet meget for sine penge, hvis man ikke har noget imod at køre i noget, som andre allerede har brugt i kortere eller længere tid. Her får du fire gode råd med på vej, hvis du går med overvejelser om at købe en brugt bil.

Tjek altid nummerpladeoplysningerne

Det første og vigtigste råd, du bør skrive dig bag ørene, er at huske at tjekke nummerpladeoplysningerne på den bil, du påtænker at købe. Det er en rigtig god måde at få indblik i væsentlige forhold omkring bilen, herunder blandt andet eventuel restgæld. Ved at benytte nummerpladeoplysningerne for bilen kan du også se omregistreringer, synsrapporter og kilometertal, som du så kan sammenholde med de oplysninger, du måske har fået af sælger. På den måde kan du sikre, at vedkommende har rent mel i posen, og at du ikke køber katten i sækken. Indtast nummerpladeoplysningerne på den bil, du ønsker at tjekke på tjekbil.dk.

Er bilen synet for nylig?

En af de ting, du endvidere bør være opmærksom på, er, hvornår bilen sidst er synet, og hvor lang tid der er til det næste syn. Er det lang tid siden, kan det indikere, at du skal være ekstra opmærksom på fejl og mangler, der kan være opstået siden. Omvendt kan et nyligt serviceeftersyn betyde, at du i højere grad kan føle dig sikker på, at alt er, som det skal være. Vil du være helt sikker på, at bilen er i den stand, sælger påstår, og er det lang tid siden sidste syn, kan du prøve at overbevise sælger om at få bilen synet inden salg mod en merpris. Du kan finde alle synshallerne i dit område på tjekbilsyn.dk.

Husk at sammenligne priser

Sælger vil gerne have så høj en pris som muligt, mens du naturligt helst vil betale så lidt, som du kan slippe af sted med. I denne forbindelse er det altid en god idé at sammenligne prisen, du har fået tilbud, med alternativerne – både identiske modeller, men også tilsvarende bilklasser og årgange. Kan du finde et væsentligt billigere alternativ, skal du ikke være bange for at bruge det som argument i forhandlingen.

Pas på urealistisk lave priser og kilometertal

Der er desværre nogle mennesker, som ikke vil andre det bedste, og selvom de fleste sælgere naturligvis er oprigtige og ærlige, kan du risikere at rende ind i folk, der ikke just er Guds bedste børn. Fusk med kilometertal er ikke uhørt, og skjulte fejl og mangler kan være svære at spotte, hvis du ikke har nogen synderlig indsigt i mekanik og teknik. Det kan i denne forbindelse være fornuftigt at være opmærksom på, om prisen er urealistisk lav, eller at handlen generelt virker for god til at være sand. Det kan være en indikation på, at der er ugler i mosen.