Business

Det er ikke til at forudsige, om man bliver ramt at visdomstændernes smerte eller ej. Nogle af os undslipper, mens andre er mindre heldige. Mange af os har fire visdomstænder, og de begynder at titte frem bagerst i munden omkring 17-20 års alderen.

Virksomhed

Specialtandlægerne ved Budolfi Plads

Adresse

Vesterbro 54, 2. th, 9000 Aaborg

Telefon

73 70 76 96

E-mail

info@specialtandlaegernebudolfi.dk

Webside

https://specialtandlaegernebudolfi.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. oktober

Operativ fjernelse af tænder

Hvorfor får vi visdomstænder?

Visdomstænder er faktisk et levn fra fortiden. Dengang havde vi et større kæbeparti, og kosten sled mere på tænderne sammenlignet med i dag. Samtidig er der ikke altid plads til dem i vores mund, og derfor kan deres frembrud være en smertefuld oplevelse. De placerer sig bagerst i tandrækken, og deres optræden i munden deles op i tre: Fremtræden, delvist fremtræden og slet ikke fremtræden. Oftest ligger de helt op af tanden foran, dækket af tandkød, og tit sidder de skæve. Nogle af dem bringer stor smerte med sig og/eller komplikationer.

Det kan eksempelvis være:

Infektion i tandkødet omkring visdomstanden,

Risiko for skader på tanden foran

Dannelse af cyster i kæben omkring visdomstanden

Huller i visdomstanden fordi den ligger skævt.

Opsøg specialtandlæge

Oplever du gener med en af dine visdomstænder, vil det være en meget god ide at opsøge en specialtandlæge. Her kan du få opereret den generende tand ud, og samtidig slippe for en masse smerter. Visdomstanden fjernes under en operation, hvor du bliver lokalbedøvet. Du har været igennem nok smerter, og derfor sørger tandlægen for at mindske dine smerter mest muligt. Dog vil der som oftest forekomme smerter efter operationen, men de kan smertedækkes ved regelmæssig smertedækning. Specialtandlæger fjerner mange visdomstænder hvert år, da det sker for mange af os. De er derfor super effektive, og en operation vil kun vare et sted mellem 15-25 minutter.

Efter operation

Tiden efter indgrebet vil være præget af hævelse, ømhed og besvær med at gabe. Oftest vil du få en recept på smertestillende medicin fra tandlægen, så du kan komme dig bedst muligt efter operationen. Du får information fra tandlægen om, hvordan du plejer din mund det næste stykke tid. Alt sammen for at du hurtigst muligt kan komme ud af visdomstændernes smertefulde greb ved at få foretaget en operativ fjernelse af tænder .

.