Business

Der er stor forskel på Kreta i de mest turistede områder og på de mere lokale steder.

Virksomhed

EasyTerra

Telefon

+45 78 75 52 76

Webside

https://www.easyterra.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. juli

Oplev det sande Kreta i bil

Med en bil kan du køre væk fra menneskemængderne og opleve den sande og uforfalskede kultur på øen. Der er kun en måde at udforske Kreta på og det er igennem biludlejning.

Der er mange grunde til, at folk er tiltrukket af den største, og nok den smukkeste, af de græske øer. Grundene hertil omfatter den interessante kultur, det for det meste dejlige vejr og mangfoldigheden af øens fantastiske natur. Kreta har et endeløst udbud af strålende strande med azurblå hav, travle byer og moderniteter. Øen er også kendt for sine fantastiske antikke ruiner, kridhvide bygninger, små faldefærdige fiskerlandsbyer, bakkede bjerglandskaber og fredfyldte boliger på bjergsiderne.

Dog er øen desværre ikke er uberørt af den moderne udvikling, og det er et populært feriemål for store mængder af turister i højsæsonen. Vi anbefaler dog biludlejning på Kreta, som du kan læse mere om . Udforsk Kreta uden begrænsninger med en biludlejning og billeje af en firehjulstrækker. På den måde kan du selv planlægge hvordan din ferie skal sættes sammen. Billeje er noget af det, man anbefaler de fleste børnefamilier.

Vær opmærksom på dårlige veje og dristige bilister

Den største fordel med biludlejning på Kreta, er friheden, som du kan få en fornemmelse for; se mere her . Du behøver ikke at holde dig til en bestemt rejseplan, da du kan dække et større område end muligt med offentlig transport, ,og du har den bekvemmelighed at stoppe, når du har lyst til det eller får lyst til at tage en omvej. De græske veje er generelt meget stille, og trafik er normalvis ikke et problem. Du kan støde ind i en mindre trafikprop i byerne, men vejene er i det hele taget ret stille.

Der er dog et par få ulemper ved at gøre brug af billeje og køre på Kreta. Kvaliteten af vejene kan være tvivlsomme, så vær opmærksom på huller i vejen og utilstrækkelig vejbelægning. Græske bilister har desuden tendens til at være mere dristige, risikovillige og utålmodige end mange af os er vant til. Så længe du er opmærksom på dette og er lidt ekstra på vagt, kan du føle dig sikker. Vejafmærkninger og vejskilte er ret sparsomme på Kreta, så det er også fint at have in mente, og her kan en GPS være til stor hjælp, hvis man står og har gjort brug af biludlejning på Kreta.

Køretips til bilister på Kreta

Til dig som skal gøre brug af biludlejning og køre på Kreta for første gang, bringer vi nogle gode råd til kørsel og billeje på den smukke ø. For det første kører du i højre side af vejen i Grækenland ligesom i Danmark, så der er heldigvis ikke anledning til forvirring på dén front. Hvis der ikke er plads nok på vejen til at passere, vil hurtigere bilister forvente, at du kører ind til siden og lader dem passere. Fartgrænsen er 50 km i timen i byområder og 90 km i timen på motorvejen, men vær opmærksom på fartskilte, da der kan være undtagelser.

Når du skal have tanket din bil, så vil du blive serviceret af personalet på tankstationen, da der på Kreta ikke er tanke med selvbetjening. Så vær tålmodig og gør dem opmærksomme på om det er Diesel(ntízel udtales Nisel) eller Benzin(venzíni, udtales Vensini). Du kan ikke gå ud fra, at knallertkørere vil overhale dig på din venstre side. Mange af dem kører højre om, hvis de vurderer, det er hurtigere. Til sidst skal du holde øje med geder. Det er ikke usædvanlige at se en ged vandre stille og roligt ind over vejen, så her skal du være forberedt.

Det vigtigste er at medbringe din trang til eventyr og din mobiltelefon, da der ikke er nogen nødtelefoner på motorvejen. Desuden kan det anbefales at investere i et kort. Det kan virkelig være befriende at slippe udenom turist-zonerne og med din egen bil kan du opleve den sande kultur på mest spændende vis.