Business

Det seneste år er der kommet 28.39 % flere lejligheder til salg i hele landet, hvilket sætter et stort præg på boligmarkedet. I dag ser man en lavere omsætning, længere liggetider og lavere kvadratmeterpriser på ejerlejligheder.

Virksomhed

Bedste Mægler

Adresse

Borupvang 3, 2759 Ballerup

E-mail

admin@xn--bedstemgler-g9a.dk

Webside

https://xn--bedstemgler-g9a.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. februar

Prisudvikling for ejerlejligheder i Ålborg

Det store udbud af lejligheder er ikke kun et københavnerfænomen. I alle større byer, er der blevet bygget mange nye lejligheder de sidste par år.

Prisfald

På landsplan faldt priserne på ejerlejligheder med 0,8 % i 3. kvt. 2018 og med hele 1 % fra oktober til november 2018. Ser man på priserne i forhold til samme måned året før, så steg priserne på ejerlejligheder med 1,6 % i november, hvilket er den laveste årsstigning siden juni 2012. Det største prisfald på ejerlejligheder var i Region Nordjylland med 1,6 %, mens den største og eneste prisstigning var i Region Sjælland med 1,1 %.

Udbudspriserne på ejerlejligheder i Aalborg kommune har i gennemsnit leget mellem 2.3 og 2.4 mil kr. i løbet af de seneste måneder med prisfald på ca. 12 % fra januar 2018 til januar 2019. I samme periode er prisnedslagene steget fra et gennemsnitsniveau på 1.4 % af salgsprisen til 2,8 %.

Færre handlede ejerlejligheder

I tredje kvartal 2018 faldt antallet af handler med ejerlejligheder på landsplan med 12,1 %. I Region Nordjylland faldt antallet af handler med ejerlejligheder med 22,8 %, mens de steg med 14,9 % i Region Sjælland.

Udbuddet af ejerlejligheder til salg i Ålborg kommunen er steget med 4 % i løbet af den sidste måned: 623 lejligheder var der til salg i januar 2019.

lIGGETID

Det tager i gennemsnit 143 dage at sælge en lejlighed på landsplan. I januar 2019 var en ejerlejlighed i Ålborg kommune gennemsnitligt 146 dage om at blive solgt med gennemsnitlig prisnedslag ca. 67.200 kr. for en lejlighed til 2.4 mil kr.

Før du kontakter din ejendomsmægler Aalborg, er der et par ting, du selv kan gøre.

For sælger kan der være et håb for at undgå prisnedslag ved at gøre boligen mere interessant for potentielle købere. Med disse tips kan hurtigt tjene en endog meget høj timeløn ind:

- Ryd op i boligen

- Simpel indretning - væk med pyntegenstande og tæt møblering

- Hvid maling på vægge

- Rengør, puds vinduer, træk gardiner fra, persienner op & luft ud

- Sæt friske planter og blomster frem

- Sørg for, at små-reparationer er ordnet

- Åbne døre indenfor, og væk med gulvtæpper hvis du har (pæne) trægulve

- Ryd op i haven

Har du svært at finde ud af, hvad du skal gøre for at få din bolig solgt hurtigere, kan du altid kontakte en Aalborg ejendomsmægler, der kan tage hånd om dit boligsalg.