Business

Virksomhed

Elekcig AB

Adresse

Mäster Johansgatan 6, 21121 Malmö

Telefon

71 99 67 30

E-mail

info@elekcig.dk

Webside

https://www.elekcig.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 20. december

Sådan arbejder nordjyderne med at slippe rygetrangen

Hvordan griber nordjyderne mon typisk et rygestop an? Det kan du blive klogere på i denne artikel. Måske kan du blive inspireret til at starte og gennemføre et rygestop. Det er i hvert fald aldrig for sent at tage kampen op mod den frygtelige tobaksafhængighed.

Værd at vide om nordjydernes rygevaner

Region Nordjylland havde tidligere på året fornøjelsen af at præsentere omverdenen for en spritny sundhedsprofil. Denne rapport er sidenhen blevet inddraget i rigtig mange debatter, nyhedsartikler og samtaler over middagsbordet. Foruden at stille skarpt på mentale udfordringer som stress, ensomhed og angst, indeholder rapporten en masse interessante tal og data om dårlige sundhedsvaner som rygning, alkohol og svær overvægt.

Der er med udgangspunkt i føromtalte rapport mulighed for at konkludere, at daglig rygning er mest udbredt blandt mænd i alderen 45-64 og kvinder i alderen 45-54 år. Det er endvidere muligt at fastslå, at antallet af daglige rygere er faldet fra 79.800 til 76.200 borgere fra 2013 til 2017. Blandt regionens borgere, som ryger på daglig basis, er der flest, som ønsker at stoppe med at ryge i aldersgruppen 25-34 år. Det hænger fint sammen med, at flest unge takker ja til at deltage i rygestopkurser.

Selvom antallet af daglige rygere er faldet, så er det ingen hemmelighed, at der generelt opleves en stagnering i antallet af rygere.

Sund Info står til rådighed med gratis rygestophjælp

Sund Info på Aalborg Universitetshospital står til rådighed med vejledning og sparring omkring både rygning, alkohol, stoffer, motion og kost. Du vil her blive mødt af en dygtig rygestopinstruktør, som vil præsentere dig for effektive rygestopmidler og nævneværdige værktøjer.

Der er vel at bemærke tale om et helt gratis tilbud, som du med fordel kan gøre brug af, hvis du drømmer om at blive røgfri. Foruden at få rådgivning kan du låne bøger, lydbøger og aviser om rygning og sundhed. Bliv klogere på aktuelle tilbud, muligheder og åbningstider her.

Nordjyderne er begejstrede for rygestopmidler

Selvom der ikke berettes om et fald i antallet af nordjyske rygere, så er det en realitet, at der bliver brugt mange penge på rygestopmidler i det nordjyske. Det kan såvel fysiske som digitale forhandlere af midler mod rygestop nikke genkendende til. Den store efterspørgsel mærkes blandt andet hos www.elekcig.dk, som hver eneste dag sender e-cigaretter og e-væske til kunder i Nordjylland. En stor del af kunderne har antageligvis valgt e-cigaretten til fordel for den traditionelle cigaret.

E-cigaretten er hverken det eneste – eller for den sags skyld det mest skånsomme – middel mod rygestop. Af mere skånsomme midler kan der nævnes nikotinplaster, nikotintyggegummi og ikke mindst terapi. Sidstnævnte middel – terapi – kan med fordel kombineres med milde midler som nikotintyggegummi. Du kan eventuelt ringe eller skrive til din læge, hvis du gerne vil have vedkommendes bud på, hvilket middel der er det mest effektive. Det er typisk ret individuelt, hvorfor man gør klogt i at eksperimentere med forskellige midler.