Business

En god flaske rødvin er ofte prikken over i’et på et godt måltid. Men hvad ved du egentlig om de lækre dråber?

Virksomhed

Skjold Burne

Adresse

Ringager 6, 2605 Brøndby

Telefon

+45 43 45 14 22

E-mail

webshop@skjold-burne.dk

Webside

https://www.skjold-burne.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 20. marts

Sådan bliver du en vaskeægte vinkender

Du har måske prøvet at stå nede i supermarkedet og forsøgt at vælge en rødvin, men så endt med bare at tage en tilfældig. Eller også har du måske lyst til at imponere din kæreste eller dine svigerforældre. Lige gyldigt hvad, så er det altid en god idé at vide lidt om, hvad det er, du hælder indenbords. Læs mere om rødvin her.

Har du styr på det grundlæggende?

Rødvin er i bund og grund gæret frugtsaft. Men det lyder ikke helt så delikat, så lad os bare blive ved med at kalde det rødvin. Processen med at lave rødvin er egentlig ret naturlig, for hvis man bare lod druerne være, ville de alligevel på et tidspunkt selv blive til vin. Druesaften er nemlig spækket med sukker, og når druernes skal sprækker, så vil gærcellerne på ydersiden af skallen selv starte en gæringsproces. Men der er selvfølgelig en professionel kontrol bagved en god rødvin.

De bedste

Nogle af de mest kendte rødvinsdruer er:

- Cabernet Sauvignon er nok den mest kendte.

- Malbec

- Merlot

- Nebbiolo - druen bag Barolo

- Pinot Noir

- Syrah/Shiraz

- Zinfandel

De mest kendte rødvinstyper

Der findes utroligt mange rødvinstyper rundt omkring i verden. Nogle af de berømte og populære er:

Barolo: I Piemonte ligger Barolo, byen med under 1.000 indbyggere, hvor der langs Langhe-bjergenes skråninger i flere århundrede er blevet plantet druer til den berømte vin. Kongedruen Nebbiolo har fået sit navn efter den dis der lægger sig mellem bakkerne om efteråret. Det italienske ord for tåge er Nebbia.

Brunello: I den sydlige del af Toscana bliver Brunello produceret i byen Montalcino, hvor der har været produceret vin siden Romertiden, men i midten af 1800-tallet blev en vin lavet på 100% Sangiovese druer præsenteret under en lokal landbrugsudstilling, som fik verden til at spærre øjnene op.

I dag er Brunello di Montalcino lavet udelukkende på Sangiovese.

Amarone: Amarone bliver produceret i det nordlige Italien i byen Valpolicella. Navnet Valpolicella stammer fra Romertiden, og betyder noget i retning af ”dalen med de mange kældre” der indikerer at vin er blevet produceret her i over 2.000 år. Amarone indeholder Corvina-druer, men man finder også typisk en anelse Rondinella og Molinara.