Business

Alt efter hvor slem den danske vinter er, kan det gøre det mere usikker at køre ud, især hvis vejene er glatte og der ikke er blevet saltet endnu.

Virksomhed

Redning Danmark A/S

Adresse

Navervej 16 C, 7000 Fredericia

Telefon

7066 6000

Webside

https://redningdanmark.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. oktober

Sådan er du forberedt når du kører ud i vintermånederne

. Dette gør det også vigtigt at du om vinteren er ekstra opmærksom på at tage de rette forholdsregler, samt generelt at handle rigtigt i forskellige situationer.

VIl du også vide mere om hvordan du bedst forbereder dig når du skal køre ud i dårligt vejr, kan du her finde nogle råd til lige netop dette.

Tag dine forbehold inden du kører ud

Om vinteren kan vejene blive ekstra glatte, for at få et bedre greb på vejen kan det derfor være en vigtig god ide at få skiftet dine dæk til vinterdæk. Vinterdæk bør udskiftes omkring hver 6. til 10. år, og bør have en mønsterdybde på 3 mm for optimalt vejgreb. Et vinterdæk er altid mærket med mærket “M+S”.

Husk også altid at fjerne is og sne fra dine forruder og dine sidespejle inden du kører ud. På den måde får du optimalt udsyn, og kan bedre orientere dig i trafikken. Er vejret så slemt at du ved du vil få problemer med orientering er det vigtigt at du overvejer inden hvorvidt det faktisk er nødvendigt for dig at køre ud lige den dag. Derfor kan det også være en god ide generelt at køre hjemmefra i meget god tid, så du ikke bliver fristet til at køre for hurtigt.

Hold ekstra afstand til de andre bilister

Når vejene er glatte og der ligger is og sne, er det ekstra vigtigt at du holde ekstra afstand til de andre bilister på vejene, for at undgå et eventuelt uheld.

Dette skyldes at din bremselængde vil blive markant forøget om vinteren, grundet de problematiske veje. Det siges faktisk at alt efter hvor hurtigt du kører, vil din bremselængde næsten blive fordoblet. Er du ikke opmærksom på dette kan du risikere at blive involveret i et uheld, hvis bilen foran bremser hårdt op.

Herudover kan du også tænke over at det er en dårlig ide fx at accelerere op ad en bakke hvis der er sne på den, idet du med stor sandsynlighed vil køre fast.

Hav styr på hvem du skal ringe til hvis uheldet er ude

Er uheldet ude, og er du fx kørt fast på en bakke, er det vigtigt at du ved hvem du skal kontakte. Der findes en lang række forskellige virksomheder som kan hjælpe dig både med bjærgning af lastbil men også af personbil.

Er der mennesker involveret i ulykken er det vigtigt at du først og fremmest yder den nødvendige førstehjælp, og at du ringer efter en ambulance som kan hjælpe. I forbindelse med at yde førstehjælp kan der derfor være en god ide at sikre at du har de nødvendige ting i bilen såsom refleksveste og en førstehjælpskasse. Du kan også med fordel tage et førstehjælpskursus for at få genopfrisket det mest basale.