Business

I dagens Danmark er der en stigende tendens til, at flere og flere foretrækker en borgerlig ceremoni.

Virksomhed

Aalborg Ny Begravelse

Adresse

Håndværkervej 11, 9000 Aalborg

Telefon

72 11 81 55

E-mail

jesper@aanb.dk

Webside

https://aanb.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. januar

Sådan får du en smuk og værdig borgerlig ceremoni

Men modsat den kirkelige begravelse og bisættelse, er de færreste af os klar over, hvad en borgerlig ceremoni eller begravelse egentlig indebærer.

Er du pårørende til en afdød, hvis sidste vilje var en borgerlig ceremoni? Så kan en bedemand være dig behjælpelig.

Hvad er en borgerlig ceremoni?

En borgerlig ceremoni betyder, at hverken præst eller kirke kan være med til at udgøre rammerne for ceremonien, hvorfor pårørende står med opgaven - og den kan være tung i en tid, hvor de fleste formentlig har brug for tid og ro til ære og mindes afdøde. Alt andet end, hvad sådan en opgave kræver af dig. Derfor skal du ikke stå med opgaven alene, og det vil du ikke komme til med den rette bedemand ved din side. Tværtimod.

Du er ikke alene

En bedemand kan være dig behjælpelig med alt fra a-z, hvad angår en borgerlig ceremoni eller begravelse. En bedemand vil være alt det, du tilstræber at blive, men ikke kan overskue. En bedemand vil lytte og handle, så ceremonien vil blive som i afdødes ånd - smuk og værdig. Det skal du derfor ikke bekymre dig om, når du går med en overvældende og altoverskyggende smerte.

Bedemandens mange gøremål

Listen for, hvad bedemænd kan være behjælpelige med, er lang. De er eksperter indenfor området og er ikke et sekund i tvivl om, hvordan man fremskaffer en dødsattest, anmelder dødsfald til begravelsesmyndigheden og sørger for forsendelse af godkendelsesattest dertil. Derudover kan de være behjælpelig med at anmelde dødsfaldet til forsikringsselskabet og fagforeningen, ansøge om begravelseshjælp fra kommunen og Sygesikringen Danmark, indrykke dødsannonce i udvalgte medie, indhente priser på eventuelle udlæg, bestille kiste og/eller urne, bårebuketter, båredekorationer, kranse og andre kistedekorationer. Som om det ikke var nok, kan bedemænd også påklæde afdøde, sørge for afhentning af vedkommende og udsyngning fra ceremonien, eventuel askespredning og meget mere.

Tid til dig, der har mistet

Det er ikke usandsynligt, at du som pårørende ikke har det største overskud til at løfte disse opgaver, og det er der ingen, som ikke forstår. For to do-listen er, som før nævnt, lang, og hvad de fleste har brug for er tid og ro til ære og mindes afdøde. Også dette behov er bedemænd exceptionelle gode til at tage hensyn til. De viser omsorg og er samtidige professionelle i deres fag.

De er her for dig, der har mistet. For dig, der har brug for tid til at sørge. For dig, der har brug for at mindes afdøde. Savne afdøde. Præcis som det skal være. For ligesom døden, er sorgen også en naturlig del af mennesket. Derfor bør du stærkt overveje bedemænd i Aalborg , såfremt du bor i området.