Business

En af de største grunde til, at mange med en iværksætterdrøm holder sig tilbage fra at starte deres firma er, at det kan blive rigtig dyrt at gøre det.

Virksomhed

Grenke ApS

Adresse

Marielundvej 48, 3. sal, 2730 Herlev

Telefon

44528810

E-mail

service@grenke.dk

Webside

https://www.grenke.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 26. oktober

Sådan får du råd til at starte dit firma op

Og hvis man samtidig, for eksempel, har en familie at skulle forsørge siden af, kan det hurtigt virke uansvarligt at prøve at realisere denne drøm.

Der er dog måder, hvorpå vi kan gøre det mere økonomisk overskueligt for os selv at starte vores firmaer op. Læs med i denne artikel for at se, hvad dine muligheder er.

Leasing og finansiering af udstyr

Finansiering af udstyr i firmaet kan hurtigt gå hen at blive rigtig dyrt. Det kan endda ofte ende med at blive den dyreste udgift du har i forbindelse med at starte dit firma. Men hvis du har et firma, hvor det er nødvendigt at have adgang til noget helt specielt udstyr, så kan det at købe udstyret selv virke som den eneste mulighed.

Du har faktisk en anden mulighed for finansiering af udstyr. I dag er det muligt at lease meget af sit udstyr gennem et andet firma. Der er firmaer, der specialiserer sig i netop at lease for eksempel it-udstyr ud til andre firmaer. Det er sådan en mulighed du kan benytte dig af til nemmere finansiering af dit udstyr.

Optag et lån til finansiering af udstyr

En anden måde, hvorpå du kan finansiere dit udstyr, er naturligvis ved at tage et lån. Dette lån kan du for eksempel tage i din bank.

Det er meget normalt, at folk benytter sig af muligheden for at optage lån i deres bank for at kunne realisere deres iværksætterdrømme. Prøv at tage en god snak med din egen private bank for at høre om dine muligheder. Hvis du generelt ikke har meget gæld hos dem, vil du som regel få et positivt svar tilbage.

Det kan dog godt være, at du er nødt til at forberede dig ekstra godt til denne samtale. Ofte vil den finansielle rådgiver i banken gerne vide lidt mere omkring din specifikke firmamodel og lignende for bedre at kunne vurdere, hvorvidt det er sikkert for banken at investere i din firmaide.

Find andre investorer

Udover at optage lån i banken eller lease dit udstyr kan du også benytte dig af en tredje mulighed for at finansiere dit udstyr og andre udgifter i virksomheden. Du kan også prøve at række ud til potentielle investorer og høre om de eventuelt vil investere i din firmaide.

Hvis din ide er rigtig god, kan det sagtens være en mulighed for dig. Sådanne investorer vil som regel gerne investere i din startup og til gengæld for en vis procentdel af ejerskab over dit firma. Vær sikker på, at du forhandler en god aftale på plads for dig selv og for eksempel ikke kommer til at afgive for meget ejerskab for et for lille beløb.