Business

Når en, man står nær, pludseligt mister livet, så går man en svær tid i møde.

Virksomhed

Min afsked

Adresse

Skrågade 4, 9400 Nørresundby

Telefon

26 44 02 41

E-mail

Else@minafsked.dk

Webside

https://minafsked.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 10. oktober

Sådan kommer du gennem sorgen

Livet er på mange måder dejligt, men som med så meget andet, så kan alt ikke være godt hele tiden. Det er sådan, at livet er, og det er noget, vi hele tiden er nødt til at forholde os til.

Døden er en uundgåelig del af livet, og selvom det kan være svært at forholde sig til, så har vi alle en sidste tid på jorden. Nogle gange forekommer dette for tidligt, mens det andre gange sker, når tid er ret. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at tabet af en man står nær, kan være særdeles hårdt.

Vi bearbejder alle forskelligt

Det er vigtigt at huske på, at det er okay at sørge, da det er en naturlig måde, hvorpå vi mennesker bearbejder tab. Alle bearbejder dog sorgen på forskellig vis, og derfor er det vigtigt, at man finder det, der virker for en selv. Vi kommer dog her med en række råd til at komme gennem sorgen på bedst mulig vis.

Tal åbent om din sorg

Det er ikke alle, som finder det let at snakke om ting, der er svære, men det er faktisk oftest der, at vi får den ro og afklaring, som vi har brug for. Ord kan gøre fantastiske underværker, og ved at du selv sætter ord på din sorg, formår du også at lade dig selv acceptere og håndtere sorgen. Det er ikke sikkert, at du nødvendigvis er klar til det til begravelse eller bisættelse, men på et senere tidspunkt.

Accepter din sorg

Det er meget naturligt, at vi som mennesker gerne vil undgå at forholde os til ting, som er svært eller hårdt for os at håndtere, men det er faktisk her, at det er vigtigt, at man formår at fordybe sig i sorgen fremfor at ignorere den. Man kan ikke forhaste sorg, det er kun din krop og dit sind, som kan bestemme, hvor meget tid du skal bruge på bearbejde din sorg. Ved at ignorere sorgen, forlænger du blot tidsrammen for bearbejdelsen af sorgen, da du på et eller andet tidspunkt er nødt til at forholde dig til den.

Få gang i hverdagen igen

Et pludseligt dødsfald kan sætte en stopper for meget i livet, og det kan meget hurtigt føles som om, at hele ens hverdag ramler sammen. Måske har man mistet overskuddet, og måske er det svært at finde energi til at udføre ens daglige gøremål, men det er faktisk vigtigt, at man forsøger at opretholde ens hverdag og aktiviteter på bedst mulig vis. Det skyldes, at man på den måde kommer tilbage til en god rytme, som kan hjælpe en med at acceptere, at livet også går videre uden den afdøde.