Business

Det danske boligmarked inden for lejeboliger har i løbet af de seneste år været kendt for at være meget svært at komme ind på.

Virksomhed

Dansk Boligformidling

Adresse

Hellerupvej 78, 2900 Hellerup

Telefon

70159007

E-mail

email@danskboligformidling.dk

Webside

https://www.danskboligformidling.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. september

Sådan kommer du ind på det danske lejeboligmarked

Det skyldes, at udbuddet af lejeboliger er meget lille i forhold til, hvor mange der er på jagt efter en lejebolig. Det skyldes blandt andet, at der er rigtig mange danskere, der enten ikke har lyst til at købe en bolig, eller som simpelthen ikke har råd til det.

Her i denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan komme ind på det danske lejeboligmarked, hvis du er en af de mange danskere, der forgæves hver måned forsøger at anskaffe sig en lejlighed i en af landets større byer.

Kend dine konkurrenter – hvem er det, der vil bo til leje?

Først og fremmest er det vigtigt, at du ved, hvem det er, du har med at gøre. Ved du for eksempel, hvem dine konkurrenter er, og hvorfor de også er på udkig efter en lejebolig , ligesom du selv er, så vil det også være nemmere at komme dem i forkøbet.

Dem der typisk ønsker at bo til leje er:

•Unge

•Studerende

•Personer der leder efter en midlertidig bolig

•Personer der ikke har råd til at købe en bolig

Find ud af hvor du kan gå på kompromis

Rigtig mange af os har nogle helt specifikke forestillinger om, hvordan vores bolig skal være, hvor stor den skal være, og hvor den skal ligge henne. Vi har også som regel et maks. loft over, hvor meget boligen må koste i husleje og forbrug til vand og varme hver måned, og det kan være meget svært at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Som regel er der nogle kompromiser, som man som boligsøgende er nødt til at indgå. Det gælder både i forhold til lejemarkedet, men det gælder for manges vedkommende også i forbindelse med boligkøb.

Det kan være en stor hjælp, hvis du på forhånd ved, hvad du kan gå på kompromis med for at finde en lejebolig, som du kan flytte ind i. Hvis du kan gå på kompromis med beliggenheden, vil du typisk kunne spare penge på huslejen, og det samme gælder, hvis du kan gå på kompromis med størrelsen på boligen.

Kan du gå på kompromis med indretningen af boligen eller antallet af værelser, så vil du få et meget større udvalg af boliger, som du kan vælge imellem.

Vær klar til at slå hurtigt til

Sidst, men absolut ikke mindst, så er det vigtigt, at du kan være klar til at slå hurtigt til, når du endelig finder en bolig, der matcher dine krav.