Business

Det er desværre bestemt fra dag ét, at ens tid på jorden er begrænset. Det ændrer ikke på, hvor ondt det kan gøre at miste nogen, man har kær - selvom det er uundgåeligt.

Virksomhed

Begravelsesguiden.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 12. august

Sådan planlægger du en ærefuld og personlig begravelse

Det kan være hårdt at tænke praktisk i en tid, hvor alt gør ondt. Derfor kan det være svært at være ham eller hende, der står med planlægning og eksekvering af begravelsen. Specielt hvis det ikke er et dødsfald, man har haft mulighed for at forberede sig en lille smule på. Her er nogle råd, der kan hjælpe dig i planlægningen af en personlig begravelse.

Vælg en bedemand der lytter

Første step til at nå til selve planlægningen er at finde den rigtige bedemand. Det er vigtigt at vælge en, du har tillid til, og som lytter til dine ønsker. En, som vil være med til at ære den afdøde. Snak gerne med flere bedemænd, inden du tager en endelig beslutning. Hvis du leder efter en bedemand i Aalborg eller omegn, kan du måske blive klogere og få gode råd til at vælge her bedemand aalborg.

Tag i mod hjælp og lad dig aflaste

Der står helt sikkert gode venner og familie i kø for at hjælpe dig med planlægningen og afholdelse. Måske er I ovenikøbet flere om opgaven. Det kan gøre processen en hel del lettere, hvis der er nogen at dele den og alle overvejelserne med. Det kan også være, I hver især kan bidrage med at få frembragt et lille stykke personlighed fra den afdøde. I kender formegentlig alle sammen vedkommende forskelligt.

Er det et dødsfald, der kommer efter en længere periode med alvorlig sygdom, har I måske nået at drøfte noget med afdøde. Nået at få nogle ønsker eller tanker med fra vedkommende.

Skab en dag med god stemning og minder

De fleste vil formegentlig gerne huskes på en god måde. For at gøre det kan det være en god idé at sætte fokus på alle de gode ting, man har haft med afdøde. I stedet for at gøre det til en sorgens dag. Det er den sidste mulighed for at tage afsked, så find jeres bedste minder frem. Måske er der nogen, der har nogle gode billeder eller gode citater fra vedkommende. Ved mange gode begravelser kan man faktisk ende med at sidde og grine over alle de gode tider.

Husk at have dig selv med

Selvom det vigtigste kan se ud til at være den perfekte begravelse, så er det også vigtigt, at du giver dig selv tid til at være i sorgen. Måske er det en god idé at tage en pause fra planlægningen en gang i mellem og pleje dig selv mentalt. Du kan gøre planlægningen mere overskuelig ved at:

•Uddele opgaver og ansvarsområder.

•Skaffe en bedemand, du har tillid til, og som vil dig og din familie det bedste.

•Huske dig selv på, det er okay at være ked af det og tage en pause en gang i mellem.