Business

Sommerferien er godt i gang, og mange har bestilt ferie til sydens sol.

Virksomhed

Flypenge.dk

Telefon

44 22 40 80

Webside

https://flypenge.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. juli

Sådan skal du gøre, hvis dit fly er forsinket eller aflyst

Mange danskere holder af at rejse i deres sommerferie. Vi danskere er vilde med at rejse væk fra hverdagens mange gøremål. Vi bruger sommerferien til at være sammen med vores nære, lade om til hverdagen og for alvor mærke at vi lever. Desværre sker det for nogen, at ferien får en uheldig begyndelse. Flyforsinkelser eller endnu værre; fly der bliver aflyst, kan være en stor irritation. I langt de fleste tilfælde har du som passager ret til kompensation. Nedenfor kan du læse, hvad du især skal være opmærksom på, hvis uheldet er ude.

Hvornår har du ret til at søge kompensation?

Står du i den irriterende situation, at dit fly er aflyst eller forsinker dig på din sommerferie, er du i langt de fleste tilfælde berettiget til kompensation. Årsagen, til at du står med et aflyst fly, kan være mange, og derfor bør du altid som det første finde ud af, hvem der har skylden. Er dit aflyste eller forsinket fly forårsaget af det, man kalder en ekstraordinær omstændighed, er flyselskabet ikke forpligtet til at udbetale kompensation. Ekstraordinære omstændigheder dækker over eksempelvis:

- Uønskede vejrforhold

- Strejke hos tredjepart

- Sikkerhedsforanstaltninger i lufthavnen

Hvis skylden befinder sig hos flyselskabet, bør du kontakte dit flyselskab og få detaljer vedrørende din flyvning som:

- Forstyrrelsens længde

- Bliver du nødt til at overnatte

- Hvor længe tager det at få dig på en anden flyvning

Forsinker dit fly dig 2 timer eller derover, har du ret til kompensation. Din kompensation afhænger af længden på forsinkelsen. Er du i tvivl om dine rettigheder, kan du hurtigt finde hjælp på nettet. På den måde undgår du selv at bøvle med alt papirarbejdet, hvilket giver dig tid til at nyde din ferie.