Business

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor vil vi gøre alt for, at den har det godt.

Virksomhed

Aabybro Dyrehospital

Adresse

Østergade 54, 9440 Aabybro

Telefon

+45 98 24 10 47

E-mail

info@aabybrodyrehospital.dk

Webside

https://aabybrodyrehospital.dk/forside.aspx

Annonce Virksomhedsprofil - 1. marts

Sådan undgår du, at hunden får dyrlægeskræk

Bliver hunden syg, er det en nødvendighed at besøge dyrlægen. Men hvad gør man, hvis hunden lider af skræk for dyrlæger - og hvordan skal en ejer forholde sig til det?

Undgå at udskyde dine besøg hos et dyrehospital

Et dyr med skræk for dyrlæger er et hjerteskærende syn. Selvom dyr ikke kan kommunikere mundtligt med os, så er deres kropssprog meget sigende, hvis de er bange. Den logrende hale er gemt godt væk, og øjnene skriger af ubehag. Det er ikke et syn, som en ejer vil opleve mere end en gang. Det kan resultere i, at ejeren undgår besøg hos dyrlægen fremover. Besøg hos dyrlægen bliver derfor udskudt indtil sidste øjeblik, hvilket kan medføre at hunden bliver mere syg, end hvis de havde besøgt et dyrehospital før.

Træn hunden hjemmefra

Det er en fordel, at man som ejer træner sin hund i, så den vænner sig til at bliver undersøgt på kroppen. Det kan gøre en stor forskel til de nødvendige besøg hos dyrlægen i fremtiden. Har du en hvalp, er det en god ide at få hunden tilvænnet i en tidlig alder. En bange hund er nemlig svær at håndtere for en dyrlæge, og derfor kan oplevelsen blive værre, fordi uroen påvirker hundens angst endnu mere.

Mindre loyalitet hos en flov ejer

Det er bevist, at hundeejere, hvis hund er bange for dyrlæger, skrifter dyrlæge mere. Det medfører en mindre loyalitet, og derfor får hunden ikke en chance for at skabe et trygt rum hos dyrlægen. Ejerne kan enten blive flove over hundens opførsel, og vil derfor ikke vise sig hos den samme læge igen.

Opsøg erfarne dyrlæger

Der er nogle forbehold, som en ejer kan tage i kampen mod dyrlægeskræk. For det første skal ejeren træne hunden i, at den får undersøgt kroppen ofte. Derudover er det en god ide at opsøge et dyrehospital med erfarne dyrlæger . På den måde sikrer du, at hunden er i trygge hænder, fordi de har behandlet dyr i årevis.

Ingen ejer vil opleve sin hund skrækslagen, og derfor kan du med fordel kontakte et dyrehospital, der vil gøre alt for, at både du og din hund føler sig trygge i deres rammer.